Grauzdētava «Rocket Bean Roastery» aicina izzināt kafijas pasaules noslēpumus

Grauzdētava Rocket Bean Roastery aicina uz kafijas "Cupping" visus, kam interesē kafijas pasaule.

Katru ceturtdienu kafijas grauzdētavā "Rocket Bean Roastery" notiek kafijas izzināšanas burziņš - "Cupping", kurā baristas kā enciklopēdijas atveras un sāk stāstīt visādus brīnumus par kafijas lietām. "Cupping" ir kļuvusi par sava veida tradīciju, uz šo pasākumu var ierasties jebkurš interesents un bez maksas izzināt kafijas stāstu.

Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, vienīgais nosacījums - sākuma laiks plkst. 18:00.

Kas ir "Cuppings"?

Tā galvenais uzdevums ir novērtēt, vai kafija, kas ir izvēlēta no ražotājiem atbilst garšas standartiem, kurus esam izvēlējušies priekš kafejnīcas. "Cuppings" palīdz novērtēt kafijas kvalitāti un pārbaudīt, vai tai nav kādi defekti.

Kā notiek "Cuppings"?

"Cuping" laikā tiek garšoti vairāki kafijas veidi no dažādām vietām, piemēram Āfrikas, un izstrādātas receptes grauzdēšanai, kafijas pagatavošanai un piemērotākai garšu buķetei.

"Cupping" - garšas apmācības.

Lai pēc iespējas vairāk attīstītu savus sensorus un garšas maņas ar "Cupping" jānodarbojas katru dienu. Šādā veidā tiek trenēts ne tikai deguns, bet arī smadzenes un prāts, tieši tā pat kā ar sportiskām aktivitātēm tiek trenēti muskuļi. Jo intensīvāk tiek veikts "cuppings", jo labāk cilvēks spēj uztvert dažādas nianses un laika gaitā iepazīst atšķirības, kas raksturo labu un kvalitatīvu produktu.

Ar mēli sajūtam tikai 5 garšas: saldu, skābu, rūgtu, sāļu un umami (no japāņu valodas - apetītes garša). Umami jeb nātrija glutamāts ir garša, ko atklāja Japānas zinātnieks Kikunae Ikeda. Bet, kas liek mums domāt, ka konkrētais produkts ir garšīgs, vai gluži otrādi - negaršīgs? Tā ir oža kombinācijā ar smadzenēm, kas piešķir garšu buķeti katram ēdienam un dzērienam. Tāpat ir ar kafiju, grauzdēšanas procesā kafijas pupiņās veidojas "kambarīši", kuros sakrājas smaržīga gāze, kas veido kafijas aromātu.

Par kafijas garšu, grauzdēšanu un tās ceļu no kafijas koka līdz mūsu tasītei uzzini piedaloties "Cupping" plkst. 18:00, katru ceturtdienu "Rocket Bean Roastery", Miera iela 29/31.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43937802sec.