Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklāta ASV iedvesmas stāstu izstāde

Līdz 2016. gada 20. jūnijam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ikvienam interesentam bez maksas pieejama Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) piecu gadu jubilejas izstāde "Pieredze, kas mainīja viņu dzīvi", kurā apkopoti 22 iedvesmas stāsti par ASV gūto izglītības un darba pieredzi.  

"Vai sapņo par darbu pasaules mēroga uzņēmumā Amerikā? Varbūt vēlies studēt prestižā ASV universitātē? Izstādes iedvesmas stāsti apliecina – ar mērķtiecību sasniegumi ir iespējami ikvienā vecumā un profesijā. Mūzika, bizness, māksla, zinātne ir vien dažas no jomām, kurās ASV gūtās zināšanas uz Baltijas valstīm atveduši 330 stipendiāti, sākot no vidusskolēniem līdz pat pētniekiem cienījamā vecumā. Ar šiem pieredzes stāstiem vēlamies iedrošināt arī citus izmantot BAFF piedāvātās iespējas," iedvesmoties un savus spēkus izmēģināt aicina Ilze Doškina, Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda reģionālā programmu direktore.

Izstādē "Pieredze, kas mainīja viņu dzīvi" var iepazīt 22 BAFF dalībnieku stāstus, kuru sapnis par ASV jau ir materializējies. Tie atklāj, kā šī pieredze mainīja viņu dzīvi un ļāva paplašināt horizontu gan savā profesionālajā darbībā, gan personīgajā izaugsmē. Lai arī cik ļoti atšķiras katra darbības joma, izvēlētā ASV pilsēta, ikdienas un profesionālā pieredze, tomēr visi ir droši par vienu – viņi to nekad nenožēlos. Izstādē apkopoti 10 stāsti no Latvijas, 6 – Igaunijas un 6 – Lietuvas, un tā ir izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas konferenču centra vestibilā.

Baltijas-Amerikas Brīvības Fonds darbojas Baltijas valstīs kopš 2010. gada rudens. Fonda misija ir stiprināt saikni starp ASV un Igauniju, Latviju un Lietuvu, īstenojot izglītības un apmaiņas programmas, kas vērstas uz ekonomisko izaugsmi un demokrātisko procesu attīstību. BAFF piecu gadu laikā ir kļuvis par vienu no prestižākajām stipendiju programmām. To apliecina arvien sīvākā konkurence, kas sasniedz desmit pretendentus uz vienu vietu. Pieteikšanās programmām notiek divas reizes gadā, un plašāka informācija pieejama šeit.

Būtiskākie kritēriji, izvēloties stipendiātus, ir kandidātu motivācija un skaidra nākotnes vīzija, atbilstība fonda misijai, akadēmiskie un profesionālie sasniegumi, kā arī angļu valodas zināšanas. Visiem Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda programmu dalībniekiem pēc programmas beigšanas vismaz uz diviem gadiem jāatgriežas Latvijā, lai iegūtās zināšanas, prasmes un pieredzi izmantotu valsts sociālās, politiskās un uzņēmējdarbības vides attīstībai. Dalība BAFF stipendiju programmās ir bez maksas, stipendiātus izvēloties konkursa kārtībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70704508sec.