Jau šonedēļ tiek atvērts atjaunotais Rīgas Motormuzejs

Rīgas Motormuzejs apmeklētajiem durvis vērs jau šonedēļ - 2016. gada 2.jūlijā.

Pēc vērienīgās rekonstrukcijas ēka ir pilnībā pārbūvēta atbilstoši mūsdienu prasībām, iegūstot plašākas, kvalitatīvākas ekspozīcijas telpas, labiekārtotu un patīkamu vidi, kā arī ērtu pieejamību ikvienam apmeklētājam. Muzeja ekspozīcija veidota kā aizraujošs un interaktīvs stāsts par unikāliem spēkratiem, ievērojamām personībām un nozīmīgākajiem notikumiem auto un cilvēces vēsturē. Muzeja apmeklētājiem būs iespēja pavadīt izzinošu piedzīvojumu dienas garumā.

Rekonstruētajā Rīgas Motormuzejā (RMM) goda vietu uz īpaši veidota paaugstinājuma ieņem leģendārais kalnu sacīkšu auto Auto Union CD V16. Spēkratam ir unikāla vieta gan autosporta vēsturē, gan RMM kolekcijā.

"1938. gada Auto Union CD V16 ir leģendārs un iekārojams sacīkšu auto, kas simbolizē Sudraba bultas laikmetu. Tie savulaik būvēti sacīkstēm bīstamajos Alpu kalnu serpentīnos. Automobiļa sešu litru V16 motors spēja attīstīt 520 zirgspēku jaudu, sasniedzot ātrumu 340 km/h. Auto ir vairākkārtējs prestižo sacīkšu uzvarētājs," stāsta RMM direktors Aivars Aksenoks.

Auto Union CD V16 vadīšanai bija nepieciešamas īpašas prasmes – pilota sēdvieta ir ļoti šaura un neērta, nav nekādu pastiprinātāju, kas palīdzētu stūrēt un bremzēt. Šo automašīnu piloti bija tā laika tautas varoņi.

Ekspozīcija Motormuzejā tiks izvietota trīs stāvos vairāk nekā 4000 kvadrātmetru platībā. Tajā būs aplūkojama Baltijā lielākā un daudzveidīgākā seno spēkratu kolekcija ar vairāk nekā 100 unikāliem automobiļiem un motocikliem. Vienlaikus muzejs kļūs par Latvijā vēl nebijušu izglītojošu un izklaides centru, kurā apmeklētāji gūs informāciju un vizuālu baudījumu, ko nodrošinās mūsdienīgi multimediju risinājumi un tehnoloģijas.

Dinamisku muzeja darbību nodrošinās atsevišķa maināma izstāžu zāle, kā arī modernas konferenču telpas. Apmeklētāju ērtībai darbosies kafejnīca un būs pieejams bērnu rotaļu laukums.

Rīgas Motormuzejs atklāts 1989. gadā, bet 2016. gadā pabeigta ēkas rekonstrukcija, nodrošinot plašas iespējas moderna muzeja darbībai un apmeklētāju ērtībām. Plašāka informācija pieejama RMM mājaslapā www.motormuzejs.lv. Daloties ar ziņu sociālajos medijos, aicina lietot tēmturi #atklajmotormuzeju

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66916108sec.