Rīgā tiks atklātas divas keramikas izstādes

Rīgā apmeklētājiem Latvijas I starptautiskās keramikas biennāles ietvaros būs apskatāmas divas jaunas, vairāku keramiķu kopīgi veidotas izstādes.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 11. novembra krastmalā 35, Rīgā, skatāma izstāde "Latvijas laikmetīgā keramika". Latvijas laikmetīgās keramikas izstādes mērķis ir aktualizēt keramikas kā laikmetīgās mākslas medija nozīmi un vietu Latvijas mūsdienu mākslas un kultūras telpā, tāpēc dalībai izstādē tika aicinātas izcilākās Latvijas mākslinieces, kuras, kopā pārstāvot dažādas keramiķu paaudzes, guvušas panākumus ne vien Latvijā, bet ir arī pasaulē pazīstamākās Latvijas keramiķes. Izstādē piedalās mākslinieces Sanita Ābelīte, Skuja Braden, Valda Podkalne, Juta Rindina, Ilona Romule, Elīna Titāne. Izstādes kuratori – Valentīns Petjko, Māris Čačka. Izstādes atklāšana 20. jūlijā plkst. 18.00.

RTU Pilsētplānošanas un arhitektūras fakultāte Ķīpsalas ielā 6, Rīgā, skatāma izstāde "Ķīpsalas keramika", kurā tiek stāstīts par 20. gadsimta otrās puses latviešu mākslas un kultūras fenomens, kas veidojis vairākas keramiķu paaudzes un ļāvis nostiprināties latviešu tradīcijām keramikā, kā arī tapt laikmetīgajai keramikai Latvijā. Tas ir tilts, kas savienoja tradicionālo un profesionālo keramiku, no abām paņemot labāko. Izstādē piedalās mūsu zelta laikmeta mākslinieces – Inese Āboliņa, Skaidrīte Cihovska, Violeta Jātniece, Izabella Krolle, Kornēlija Ozoliņa un Silvija Šmidkena. Izstādes kuratori – Valentīns Petjko, Māris Čačka. Izstādes atklāšana 20. jūlijā plkst. 15.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53459382sec.