Dzintaru mežaparkā atklāts jauns piedzīvojumu parks

Dzintaru mežaparkā Jūrmalā atklāts piedzīvojumu parks "Jūrmalas Tarzāns" ar piecām šķēršļu trasēm, kas paredzētas aktīvai atpūtai gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Piedzīvojumu parks Dzintaros veidots pēc Jūrmalas pašvaldības ieceres jūrmalniekiem un pilsētas viesiem piedāvāt vēl vienu aktīvās atpūtas veidu. Pašvaldība, izsolot zemesgabala nomas tiesības Dzintaru mežaparkā aktīvās atpūtas iespēju nodrošināšanai, noslēgusi līgumu ar SIA "CSS-Alpine". Uzņēmums līdzīga veida aktīvās atpūtas iespējas piedāvā arī citās Latvijas pilsētās.

Šķēršļu parks piemērots gan bērniem, gan pieaugušajiem, un tajā pieejamas piecas dažādu līmeņu trases. Zaļā trase paredzēta pieaugušajiem un bērniem no septiņu gadu vecuma, un tā veidota ar 16 šķēršļiem divu līdz četru metru augstumā. Zilajā trasē veidoti samērā viegli pārvarami šķēršļi, kas pacelti līdz pat sešus metrus virs zemes, un trases nobeigumā ir trošu nobrauciens 80 metru garumā. Sarkanā trase izveidota līdz pat 11 metru augstumā, tajā iekļauts atraktīvais "Tarzāna lēciens" un brauciens pa laipu ar velosipēdu; trasē ir aptuveni 13 šķēršļu. Savukārt Melnā trase paredzēta tiem, kuriem pa spēkam nedaudz vairāk, jo trasē izvietoti 14 augstas sarežģītības pakāpes šķēršļi.

"Piedzīvojumu parks aprīkots ar jaunākās paaudzes Šveices kompānijas "Kanopeo" drošības sistēmu "Speedrunner", un galvenais ieguvums, uzstādot šāda tipa sistēmu, būs nepiesprādzēšanās riska novēršana. Parka apmeklētājs būs sasaistē ar drošības trosi visas konkrētās trases garumā, un tas savukārt padarīs drošu visu piedzīvojuma laiku," stāsta SIA "CSS-Alpine" pārstāve Iveta Niedinga.  "Plānots, ka aktivitātes piedzīvojumu parkā būs pieejamas no maija līdz novembrim, ja laikapstākļi būs atbilstoši, tad ilgāk," saka I. Niedinga.

"Dzintaru mežaparks" atrodas Jūrmalā, Dzintaros, kvartālā starp Meža prospektu, Rembates ielu un Madonas ielu. Tas paredzēts gan aktīvās, gan mierīgās atpūtas cienītājiem – parkā pieejami rotaļu laukumi dažāda vecuma bērniem, celiņi skrituļslidotājiem un gājējiem, skeitparks un strītbola laukumi, un vairāk kā 30 metrus augsts skatu tornis.

Vairāk informācijas www.jurmala.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34699893sec.