Itāļu mūzika ar Balkānu akcentu Ineses Galantes festivālā SUMMERTIME

12. augustā nu jau 13. starptautiskā mūzikas festivāla SUMMERTIME – ielūdz Inese Galante ietvaros Dzintaru koncertzālē uzstāsies slavenais ansamblis Klezmerata Fiorentina no Itālijas, kura daiļrade atspoguļo klezmeru, Balkānu un itāļu mūzikas simbiozi, koncertos vienmēr izraisot vētrainas ovācijas.

Klezmerata Fiorentina ir virtuozu mūziķu kvartets no Florences operas un simfoniskās mūzikas orķestra Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino: Igors Polesickis (vijole), Rikardo Kročilla (klarnete), Frančesko Furlaničs (akordeons) un Rikardo Donati (kontrabass).

1928. gadā dibinātais orķestris Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino ir kļuvis par vienu no pasaules labākajiem orķestriem – ir daudz ierakstu orķestra izpildījumā, kuri godalgoti ar prestižām starptautiskajām prēmijām, tostarp arī Grammy Award. Viens no spilgtākajiem notikumiem orķestra pēdējo sezonu laikā bija tā trešā koncerttūre Japānā un Eiropas turneja, ietverot koncertus Varšavā,  Vīnes Musikverein, Frankfurtē un Bādenbādenē. Šie koncerti noritēja orķestra goda diriģenta Zubina Metas, kurš savukārt ir sens ansambļa Klezmerata Fiorentina cienītājs, vadībā.

"Katru reizi, kad viņus dzirdu, es nezinu, smieties vai raudāt , jo viņi arī spēlē tā, lai smietos un raudātu. Es viņus iesaku it visur, jo tā ir ne tikai lieliska izklaide, bet arī fantastiska spēle," par Klezmerata Fiorentina stāsta izcilais diriģents Zubins Meta.

Latvijas publika pirmo reizi dzirdēs ansambli, pateicoties slavenā kamerorķestra Maskavas virtuozi (Виртуозы Москвы), kuri pērn izcili uzstājās festivālā Summertime – ielūdz Inese Galante, rekomendācijām. Šovasar festivāls notiks no 9. līdz 13. augustam Dzintaru koncertzālē.

Vairāk par programmu un festivāla dalībniekiem – tīmekļa vietnē www.festivalsummertime.com.

Festivāla Summertime – ielūdz Inese Galante koncertu biļetes ir pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.69474196sec.