Jau šonedēļ Dzintaru koncertzālē norisināsies trešais «Jūrmalas festivāls»

No 17. līdz 19. jūlijam ar četriem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies trešais Jūrmalas festivāls. Festivāla goda mākslinieks – pasaulslavenais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko – kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Raimondu Paulu, Kseniju Sidorovu, Latvijas Radio bigbendu un "Sinfonietta Rīga" gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu. Festivāla īpašie viesi – pasaulslavenais Londonas gospeļkoris.

Jūrmalas Festivāla Festivāla atklāšanas galā koncertā 17. jūlijā plkst. 20.00 baudīsim krāšņu programmu ar maestro Raimondu Paulu pie klavierēm, šarmanto akordeonisti Kseniju Sidorovu, Latvijas Radio bigbendu un kamerorķestri "Sinfonietta Rīga". Viņu izpildījumā dzirdēsim pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžējumos. Saglabājot melodiju pirmatnējo būtību un skaistumu, tās atklāsies jaunā un pārsteidzošā, harmoniski krāšņā skanējumā, ko iekrāsos gan džeza mūzikas klātesamība, gan īpašais klavieru skanējums, kāds raksturīgs vienīgi leģendārajai maestro spēlei.

18. jūlijā klausītājiem tiks piedāvātas veselas divas programmas. Pulksten 18.00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē jeb Mazajā zālē uz skatuves kāps publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova, lai kopā ar "Spīķeru kvarteta" stīgu virtuoziem klausītājiem piedāvātu oriģinālu un stilistiski daudzveidīgu koncertprogrammu. No smaidīgas smeldzes uz galantu un tīru skaistumu Volfganga Amadeja Mocarta "Adagio" un "Rondo K617", līdz čehu romantiķa Antoņīna Dvoržāka "Bagatelēm" un mūsdienu krievu komponista Sergeja Akhunova skaņdarba "Two Keys to One Brodsky’s Poem" Latvijas pirmatskaņojumam.

Savukārt pulksten 20.00 uz unikālu koncertu Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē aicinās pasaulslavenais Londonas gospeļkoris, kuri regulāri uzstājas kopā ar tādām pasaules mūzikas megazvaigznēm kā Madonna, Kailija Minoga, Stings, Eltons Džons, Tīna Tērnere, Džeimss Brauns, Džordžs Maikls, Pols Makartnijs, Depeche Mode un citiem slaveniem māksliniekiem. Viņu izpildījumā dzirdēsim gan tradicionālos spiričuellus, gan populārus skaņdarbus gospeļu kora īpašajā izpildījumā. Londonas gospeļu koris ir viens no pieprasītākajiem koriem pasaulē un vadošais gospeļu koris Eiropā. Kolektīvs regulāri uzstājas uz nozīmīgākajām Apvienotās Karalistes skatuvēm, kā Vemblija stadions, Karaliskā Alberta zāle, un ir biežs viesis leģendārajā Glastonberijas festivālā. Koris piedalījies daudzu televīzijas, radio programmu ierakstos un ieskaņojis Volta Disneja studijas pilnmetrāžas multfilmu "Karalis Lauva".

Festivāla noslēguma koncertā - 19. jūlijā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzāles mazajā zālē ar jaunu programmu un vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies pasaules opernamu zvaigzne Aleksandrs Antoņenko. Solokoncertā, kurā viņam pievienosies pianists un bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, pirmo reizi Aleksandra Antoņenko izpildījumā dzirdēsim skaistākās melodijas no komponista Riharda Štrausa daiļrades. Pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko Latvijā ieradīsies tieši no Londonas, kur no 5. līdz 16. jūlijam Londonas Karaliskajā operā kopā izcilo operdziedātāju Hiblu Gerzmavu (Hibla Gerzmava), starptautiski atzīto tenoru Roberto Alanju (Roberto Alagna) un citām opermuzikas zvaigznēm dzied Kalafa lomu dzied Džakomo Pučīni operā "Turandota". Pēc Antoņenko izcilā snieguma Kalafa lomā Londonā, ko augstu novērtējuši daudzi kritiķi, Latvijas publikai būs unikāla iespēja dzirdēt viņu solo koncertā Dzintaru koncertzālē.

Jau trešo gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – "Jūrmalas festivāls", kas apvieno izcilākos Latviešu un pasaules līmeņa māksliniekus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13068509sec.