Augusta vidū norisināsies pirmā Jūrmalas restorānu nedēļa

Pirmo reizi Jūrmalas garšu festivālā no 14. līdz 21.augustam norisināsies Jūrmalas restorānu nedēļa, kuras tēma - "Sajūti Latvijas garšu" - sola gardēžus aizraut ar vēl nebijušām vietējo sezonālo produktu garšas niansēm, stāsta Jūrmalas restorānu nedēļas organizatore, biedrības "Jumalove" pārstāve Siranuša Giričeva.

Ņujorka, Čikāga, Amsterdama, Parīze, Pērnava un Rīga - tās ir tikai dažas no pilsētām, kurās Restorānu nedēļa ir kļuvusi par iecienītu tradīciju. Jūrmalas garšu festivāla organizatori ir nolēmuši ieviest šo lielisko tradīciju arī Jūrmalā. Jau pirmajā gadā dalību ir pieteikuši 18 restorāni, piedāvājot izsmalcinātu ēdienkarti trīs daļās - uzkodas vai zupa, pamatēdiens un deserts.

"Jūrmalas restorāna nedēļa norisināsies pirmo reizi, un ceram, ka tā kļūs par ikgadēju tradīciju, kuru gaida ikviens gardēdis. Priecājamies, ka jau pirmajā gadā dalībnieku pulkā ir labākie Jūrmalas restorāni, un ceram, ka šis pasākums iedvesmos izbaudīt Jūrmalas restorānu sniegumu ne tikai pastāvīgos apmeklētājus, bet arī tos, kuri kādā no tiem būs pirmo reizi," piebilda Giričeva.

Restorānu piedāvājumā par karalieni ir kļuvusi gailene, bet desertā uzmanības centrā gozējas upenes un mellenes. Protams, piejūras pilsētas goda lieta ir dažādos veidos pagatavota zivs, ko arī piedāvās vairāki Jūrmalas restorāni.

"Veidojot piedāvājumu, Restorānu nedēļas organizatori deva uzdevumu - piedāvāt latviskus ēdienus, kas ir pagatavoti netradicionālā veidā. Mūsu šefpavārs Ēriks Aleksejevs piedāvājumu sagatavoja pats personīgi, jo šāda veida ēdieni arī ir viņa īpašais rokraksts. Visas ēdienu sastāvdaļas ir iegūstamas un apstrādājamas Latvijā, kas arī bija viens no uzdevumiem dalībniekiem. Centāmies, lai arī piedāvājums ir krāsains un intriģējošs," stāsta viesnīcas un restorāna "KURSHI HOTEL & SPA" pārstāve Zane Šteinberga.

Jūrmalas restorānu nedēļā apmeklētāji varēs baudīt tādus ēdienus kā biešu ravioli ar makadāmijas riekstiem un kazas siera uzpūteni, līdakas fileja ar dārzeņu ratatui un selerijas sakņu biezeni, silts gaileņu brulē, kas pagatavots kazas pienā ar lauku olu dzeltenumiem un "Soira" sieru, teļa gaļa ar kauliņu, sutināta sinepēs un kāļa - dzērveņu sukādēs ar sīpolu gredzeniem un ceptām bietēm.

Savukārt desertā varēs nogaršot lavandas ravioli ar krējumu un pikanto plūmi, smiltsērkšķu uzpūteni ar vaniļas jogurtu,  bezē un skāba krējuma saldējumu, Latvijas biešu brauniju ar pašgatavotu ābolu saldējumu un kazeņu ievārījumu, bet viens no restorāniem piedāvās dažādas, īpaši šim pasākumam pagatavotas, tapas neparastās kombinācijās, piemēram, artišoks, lasis, ērkšķogas un jūras aļģes.

Maltītes cena ir noteikta 20 vai 25 EUR, bet dalībnieku sarakstu ar restorānu sagatavoto piedāvājumu iespējams apskatīt http://www.alfresco.lv. Galdiņu var rezervēt, zvanot uz katra restorāna norādīto tālruņa numuru.

Šogad Jūrmalas restorānu nedēļā piedalīsies restorāni "Lighthouse", "Madam Brioš", "Della Mamma", "Baltic Beach Hotel", "International", "Jurmala SPA", "Lighthouse Grill", "MaMa", "Memories", "Pegasa Pils", "NOIR", "Prospekts 55", "Restorāns Centrs Jūrmala", "Orizzonte", "KURSHI HOTEL & SPA", "Semarah Lielupe", "Daina".

Par Jūrmalas garšu festivālu "AlFresco"

Garšu festivāls "AlFresco" norisinās no šā gada maija līdz pat septembrim, tā mērķis ir izcelt Jūrmalas kā kūrortpilsētas priekšrocības un plašās atpūtas iespējas. Festivāls no 14. līdz 21.augustam piedāvā Jūrmalas restorānu nedēļu, kuras ietvaros būs iespējams par draudzīgu cenu nobaudīt izsmalcinātu maltīti kādā no Jūrmalas restorāniem. Tāpat programmā paredzēti vairāki pasākumi: Izraēlas šefpavāra Ošera Eidelmana meistarklases "Ēdam labi", bet pludmalē norisināsies radošās apvienības "Playtronica" performances, kā arī Maskavas "Garšu teātra" izrādes. Vairāk informācijas: http://alfresco.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12160301sec.