Ineses Galantes muzikālā festivālā Summertime aizvadītas pirmās divas dienas

9. augustā Dzintaru koncertzālē notika starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" svinīgā atklāšana. Šovasar uz skatuves skanēs ne tikai klasiskā mūzika, bet arī džezs, itāļu un klezmeru mūzika, etniskie motīvi līdz ar ņūdžezu. Festivāls norisināsies līdz 13. augustam.

Nu jau 13. festivāls "Summertime – aicina Inese Galante" ir veltīts visskaistākajām un visspēcīgākajām jūtām pasaulē – mīlestībai. Šogad festivāla atklāšanā uzstājās slaveni Latvijas mūziķi – ārvalstīs ļoti pieprasītais basbaritons Egīls Siliņš, izcilais kontrtenors Sergejs Jēgers, pasaulē slavenais pianists Reinis Zariņš, pianistu dinastijas pārstāvis Andrejs Osokins un, protams, festivāla patronese Inese Galante, kā arī vijolniece no Madrides Anna Marija Badija Ņikiforova. Šo muzikālo svētku neatņemama daļa ir festivāla orķestris, kurā ietilpst izcilākie Latvijas mūziķi. Galvenais festivāla diriģents – visā pasaulē slavenais harizmātiskais diriģents Ekharts Viciks no Vācijas.

"Festivāls „Summertime – aicina Inese Galante” ir ģimenes svētki dvēselei un sirdij, kā arī vieta, kur var tikties ar draugiem un baudīt glāzi šampanieša ar māksliniekiem pēc koncerta. Tā ir reta iespēja iepazīties ar pazīstamiem mūziķiem, kuri pirmo reizi viesojas Latvijā un kurus var dzirdēt tikai mūsu festivālā,’’ stāsta Diana Galante, festivāla “Summertime - aicina Inese Galante” producente un “Ineses Galantes Fonda” direktore.

10. augustā, festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” otrajā dienā, uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzstajās trīs patiesi spilgtas personības: leģendārais džeza pianists Daniils Krāmers (Krievija) un slavenie saksofonisti brāļi Briļi (Krievija). Jūrmalā šie mūziķi spēlēja džeza ansambļa pavadījumā.

Savukārt šodien, 11. augustā pirmo reizi Latvijā uzstāsies spilgtais ansamblis Club des Belugas (Vācija) ar saulainajā Kalifornijā dzimušo harizmātisko solisti Brendu Boikinu. Muzikālā kolektīva Club des Belugas  repertuārā ir fanks, soulmūzika, Brazīlijas ritmi, Eiropas lounge, elektrosvings un, protams, drosmīgas improvizācijas, kā arī džeza melodijas.

12. augustā mūzikas festivāla ietvaros Dzintaru koncertzālē uzstāsies slavenais ansamblis Klezmerata Fiorentina no Itālijas, kura daiļrade atspoguļo klezmeru, balkānu un itāļu mūzikas simbiozi, koncertos vienmēr izraisot vētrainas ovācijas. Klezmerata Fiorentina ir virtuozi mūziķi no Florences operas un simfoniskās mūzikas orķestra Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino. Starp Klezmerata Fiorentina talanta cienītājiem ir tādi dižgari kā Zubins Meta, Daniels Barenboims, Mstislavs Rostropovičs, Marta Argeriha, Vladimirs Spivakovs un citi.

 Turklāt, 12. augustā klausītājus priecēs viens no spilgtākajiem jaunajiem Latvijas pianistiem Reinis Zariņš. Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē Reinis, trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts, uzstāsies ar savu unikālo programmu, kura ir patiess klasiskās mūzikas paraugs. Pasaulē labi zināmais pianists rīdzinieks Reinis Zariņš ir uzvarējis 11 starptautiskos konkursos, piedalījies prestižos festivālos gan Eiropā, gan ASV, kā arī saņēmis Gada labākā mākslinieka balvu.

13. augustā Dzintaru koncertzālē notiks tradicionālais festivāla “Summertime - aicina Inese Galante” noslēguma koncerts, kurā uzstāsies apburošais mecosoprāns Oļesja Petrova (Krievija), izcilie latviešu vokālisti Sergejs Jēgers un Intars Busulis, leģendārais džeza pianists Daniils Krāmers (Krievija). Pēc tradīcijas visā vakara garumā spēlēs Festivāla orķestris ar diriģentu un festivāla māksliniecisko vadītāju Ekhartu Viciku (Vācija). Koncertā skanēs ne tikai klasiskā mūzika, bet arī ņūdžezs kolorīta ansambļa Club des Belugas (Vācija) izpildījumā.

Visā festivāla laikā no 9. līdz 13. augustam skatītāji varēs iepazīties ar jauniem izciliem mūziķiem un piedzīvot daudz citu pārsteigumu. Tradicionāli visos koncertos piedalīsies konkursa Ineses Galantes talanti laureāti, kuri publikai kļūs par īstu atklājumu. Jaunajiem māksliniekiem dalība šāda apmēra festivālā ir unikāla iespēja uzstāties uz lielās skatuves un pieteikt sevi plašākai auditorijai.

Plašāka informācija par festivāla programmu un dalībniekiem ir pieejama festivāla oficiālajā tīmekļa vietnē www.festivalsummertime.com.

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" koncertu biļetes ir pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14696002sec.