Vislatvijas saldējuma festivālā apēsti 45 tūkstoši saldējumu un izvēlēta jaunā «Jūrmalas saldējuma» garša

Ieskandinot vasaras sezonas sākumu, 26.maijā Dzintaru pludmalē aizvadīts “Vislatvijas saldējuma festivāls”, kas pulcēja desmitiem tūkstošiem saldummīļu. Kopumā festivālā apēsts rekordliels saldējumu daudzumus – apmēram 4 tonnas jeb 45 tūkstoši porcijas, starp kuriem bija gan dažādi iecienīto zīmolu “Ekselence”, “Pols”, “Tio”, “Kārums” un “Rasēns” saldējumi, gan tādu Latvijas mājražotāju kā “Marybella”, “Gogelmogels”, “Skrīveru mājas saldējums”, “Rullējums”, “Grasbergs” un “Siguldas saldējums” atvēsinošie gardumi. Pasākumu organizēja Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union - tradicionālo Jūrmalas Kūrorta svētku ietvaros.

Izvēlēta jaunā Jūrmalas saldējuma garša

Jūrmala jau otro gadu pēc kārtas kļuva par mājvietu “Vislatvijas saldējuma festivālam”, tāpēc pasākuma viesiem bija unikāla iespēja balsot par to, kāda būs jaunā “Jūrmalas saldējuma” garša. Sīvā konkurencē starp četrām piedāvātajām iespējām par līderi, kas visvairāk iegaršojās festivāla dalībniekiem, kļuva saldējums, kas simboliski līdzinās dzintaram - karameļu saldējums ar sāļo karameļu mērci un karamelizētu cukuru.

“Saulains un silts laiks, skaista pludmale un daudz smaidīgu cilvēku, kuriem garšo saldējums – tās ir tikai dažas lietas, kas raksturo to, cik fantastisks bija “Vislatvijas saldējuma festivāls”. Sakām lielu paldies ikkatram “Jūrmalas Kūrorta svētku” viesim, kurš iegriezās pie mums ciemos, un vēlam tik pat pozitīvu un gardu mirkļu bagātu turpmāko vasaru,” saka Sandra Usačeva, Food Union saldējuma zīmola vadītāja.

Koncerti, spēles un aktivitātes

 “Vislatvijas Saldējuma festivāla” programmā līdzās simtiem dažādu saldējuma veidu un  aizraujošām aktivitātēm un konkursiem papildināja arī koncerti no tādiem pašmāju mūziķiem kā Carnival Youth, Elza Rozentāle, Evilena Protektor un MC Orķestris. Bet par pasākuma vadīšanu rūpējās Jānis Romanovskis un Oskars Lepers.

Gardēžu saldējums “Ekselence” festivāla viesus aicināja uz pop-up kafejnīcu, kur baudīt “Ekselence” desertus, un īpaši iekārtotu fotostudiju. Leģendārais saldējums “Pols” piedāvāja uzkāpt uz lielformāta šūpuļzirdziņa, nobildēties ar “Pols” lāci, tad uzspēlēt 80. un 90. gadu leģendārās spēles Super Mario, Teenage Mutant Ninja Turtles, Street Fighter u.c.  Savukārt saldējuma zīmols “Tio” piedāvāja iespēju ienirt bumbiņu baseinā, baudīt saldējuma kokteiļus un piedalīties radošajās darbnīcās. Bet biezpiena saldējums “Kārums” aicināja uz Lidotavu un Makšķerēšanas spēli ar vārnēnu mantiņām.

Jaunais saldējuma zīmols “Rasēns” pārsteidza ir īpašu atrakciju – Slaklainingu, kurā ikviens varēja pārbaudīt savas līdzsvaru, staigājot pa elastīgu virvi, vai vērot akrobātikas paraugdemostrējumus. Tāpat “Rasēns” aicināja jauniešus uz Youtube kanāla “RasēnsTV” MeetUp, kura laikā bija iespējams satikt tā vadītājus - Joret, SindijaLo, Laurlācis un Lotu Ulmani, un piedalīties kastingā par iespēju piedalīties nākamās sezonas sērijās.


Par Food Union
Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā – “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks”, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā “Premia”, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā “Premier Is” un saldējuma izplatītāju Dānijā “Hjem Is”, saldējuma ražotāju Norvēģijā “Isbjørn Is”, saldējuma ražotāju Rumānijā “Alpin57Lux” un saldējuma ražotāju Baltkrievijā “Ingman Ice Cream”.

Food Union grupas kopējais apgrozījums 2016. gadā sasniedza 247 miljonus eiro, bet EBITDA – 31,5 miljonus eiro. Grupā kopumā tiek nodarbināti vairāk nekā 2500 darbinieku, no kuriem vairāk nekā 1200 darbinieku strādā uzņēmumos Baltijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13718605sec.