Nākamnedēļ ar īpašu Latvijas simtgadei veltītu programmu norisināsies Jūrmalas festivāls

No 24. līdz 28. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem un īpašu Latvijas simtgadei veltītu programmu Dzintaru koncertzālē norisināsies ceturtais “Jūrmalas festivāls”.

Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Kristīni Opolais, Kseniju Sidorovu, Egilu Siliņu, Alisu Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Vinetu Sareiku, Daniilu Bulajevu, diriģentu Aināru Rubiķi, Jūrmalas festivāla orķestri un citiem māksliniekiem gādās par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā “Dzimuši Latvijā” 24. jūlijā tiksimies ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību – operdziedātāju Kristīni Opolais, akordeonisti Kseniju Sidorovu, baritonu Kalvi Kalniņu, ģitāristu Miku Akotu un vijolniekiem Vinetu Sareiku un Daniilu Bulajevu. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies unikāls Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris, kura sastāvā muzicēs labākie Latvijas jaunie mūziķi. Koncerta diriģents – starptautiski atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

25. jūlijā Dzintaru koncertzāles atjaunotajā vēsturiskajā mazajā zālē uz solokoncertu aicinās publikas iemīļotā un starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova. Jūrmalas festivālā virtuozā akordeoniste priecēs klausītājus ar skaņdarbiem no Pjotra Londonova, Sergeja Rahmaņinova, Astora Pjacollas, Alfrēda Šnitkes, Morica Moškovska un citu komponistu daiļrades. Biļetes uz šo koncertu jau ir izpārdotas.

26. jūlijā plkst. 20.00 visus klaviermūzikas cienītājus uz īpašu koncertu aicinās trīs izcili pianisti – tēvs, profesors Sergejs Osokins, ar dēliem, starptautisku konkursu laureātiem un spilgtiem mūzikas interpretiem Andreju un Georgiju Osokiniem. Klasiskās mūzikas cienītāji noteikti atceras pagājušajā vasarā notikušo grandiozo Osokinu dinastijas pianisma manifestāciju Dzintaru koncertzālē. Tāpēc šīs vasaras koncerts tiek gaidīts ar īpašu nepacietību. Virtuozie pianisti šāgada “Jūrmalas festivālam” gatavo jaunu programmu, kurā vēl nedzirdētā skanējumā baudīsim Johana Sebastiana Baha, Sergeja Rahmaņinova, Kloda Debisī, Kamila Sensāna, Morisa Ravēla un Antonio Vivaldi skaņdarbus. Šoreiz koncerta programma atšķirsies ar to, ka koncerta sākumā un beigās pianisti muzicēs kopā ar orķestri, taču koncerts nemainīgi ļaus iepazīt, cik spilgta individualitāte ir katrs no šiem mūziķiem. Visi “Trīs Osokinu” koncerti Osokinu dinastijas pianistiem ir liels izaicinājums, jo tiek gatavoti īpaši pārlikumi divām un trim klavierēm. Šajā koncertā pirmo reizi būs dzirdami visu trīs pianistu veidoti pārlikumi.

Ņemot vērā klausītāju pieprasījumu, Jūrmalas festivālā šogad atgriežas programma “Brodvejas mūziklu zelta izlase”. Ar daudzveidīgu mūziklu melodiju izlasi 27. jūlija vakarā Dzintaru koncertzālēs uzstāsies izcilas angļu skatuves teātra zvaigznes – Kesidija Džensone (Cassidy Janson), Īens Virgo (Ian Virgo) un Vils Arendels (Will Arundell), kuri savu meistarību kaldinājuši labākajās Lielbritānijas skolās un regulāri uzstājas Londonas Vestendas (West End) teātrī, kas līdz ar Ņujorkas Brodveju ir visaugstākā līmeņa mūziklu teātris angliski runājošajā pasaulē. Kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri un diriģentu Robertu Pērvisu (Robert Purvis) no Lielbritānijas viņi izpildīs skaistākās ārijas un duetus no Leonarda Bernsteina, Ričarda Rodžersa, Endrjū Loida Vēbera, Kola Portera un citu komponistu mūzikliem, sagādājot neaizmirstamu vasaras vakara muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzāle.

Jūrmalas festivāls noslēgsies 28. jūlijā ar krāšņu GALA koncertu, kurā uzmirdzēs pasaulslavenais operdziedātājs un Jūrmalas festivāla goda mākslinieks Aleksandrs Antoņenko (tenors), starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja Alisa Zinovjeva (soprāns) un izcilākais latviešu basbaritons Egils Siliņš. Jūrmalas festivāla GALA koncerta divdaļīgajā programmā baudīsim gan latviešu klasiskās mūzikas zelta izlasi, gan spožākās pasaules opermūzikas lappuses. Mūsu slavenie operdziedoņi Egils Siliņš un Aleksandrs Antoņenko spēj būt ne tikai dažādu likteņu plosīti varoņi uz operas skatuvēm, bet arī ar pērļainu smalkumu un intīmu siltumu atklāt solodziesmu lappuses balsij, turklāt latviešu klasiķu kompozīciju interpretācija viņu izpildījumā vienmēr ir neaizmirstams notikums. Operdziedātājiem pievienosies arī Alisa Zinovjeva, kuru dēvē par Latvijā dzimušu itāļu operdīvu. Koncerta otrajā daļā būs itāļu un franču opermūzikas kaislības, bel canto mākslas parāde un operetes šarmantais valdzinājums. Skanējumu kuplinās izcilās Latvijas Radio kora balsis un Jūrmalas festivāla orķestris diriģenta Villo Pāna (Vello Pähn) vadībā. Koncerta īpašais viesis - 37. Starptautiskais Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa uzvarētājs – tenors Sungo Kims (Sungho Kim) no Dienvidkorejas.

Jau ceturto gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – “Jūrmalas festivāls”, gādājot par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Biļetes uz Jūrmalas festivāla koncertiem pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14234018sec.