Nākamnedēļ sāksies festivāls «Summertime – Inese Galante»

No 9. līdz 12. un no 14. līdz 15. augustam Dzintaru koncertzālē notiks 14. starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime – aicina Inese Galante", kurš kļūs par šīs vasaras koncertsezonas kulmināciju Jūrmalā. Šogad festivāla programma patīkami pārsteigs savus pastāvīgos klausītājus. Devīze – "klasika, džezs un Balkānu rokenrols" – atklāj šī gada vasaras festivāla programmas galvenos aspektus, kur dažādu žanru un laiku pasaules hiti skanēs neierastā izpildījumā.

Festivāla atklāšanas koncerts 9. augustā iezīmēsies ar izcila dziedātāja un komponista no Vācijas – Toma Gēbela uzstāšanos, kurš izpildīs dziesmas no leģendārā amerikāņu izpildītāja Frenka Sinatras repertuāra, dažas no tām duetā ar festivāla patronesi – Inesi Galanti. Toms Gēbels meistarīgi atveido romantisko Sinatras dziedāšanas manieri un pasaules līmenī tiek atzīts par vienu no labākajiem sava žanra izpildītājiem. Šogad festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” otrās dienas, 10.augusta, apmeklētājiem būs unikāla iespēja dzirdēt Nirvana, Queen un Led Zeppelin pasaules roka hitus visā to krāšņumā Krievijas leģendārā pianista – virtuoza Daniila Krāmera un Antona Rumjanceva džeza kvarteta izpildījumā, vienmēr pulcējot pilnas, tūkstošiem klausītāju lielas zāles. Klasiskās mūzikas cienītājiem Inese Galante ir sarūpējusi īpašu stundas koncertu Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Šajā koncertā tiks izpildīta programma, kas jau iekarojusi Nobela prēmiju laureātu un Zviedrijas karaliskās ģimenes sirdis. Visus Kusturicas mūzikas piekritējus Dzintaru koncertzālē pacels kājās pasaules mēroga zvaigzne Gorans Bregovičs.
 
Neiztikt arī bez tradicionālā “Galā Galante” koncerta 12. augustā, kur klausītājiem būs unikāla iespēja uz vienas skatuves dzirdēt mūziķu un izpildītāju zvaigžņu sastāvu: muzikālo kolektīvu Tenoru Trio; izcilo Latvijas kontrtenoru Sergeju Jēgeru, asprātīgo un harizmātisko Intaru Busuli, pasaulē iecienīto mecosoprānu no Krievijas – Oļesju Petrovu un leģendāro Krievijas džeza pianistu Daniilu Krāmeru. Kā īpašais viesis festivāla noslēguma koncertā uzstāsies Vīnes operas solists,  Austrijas baritons Martins Ahrainer, kā arī pazīstamais itāļu dziedātājs – Džovanni Kostello, kurš uzstāsies arī ar solo koncertu 14. augustā.  Apburošās balss īpašnieks, visas pasaules publikas mīlulis un sieviešu siržu iekarotājs savā neatkārtojamajā manierē izpildīs pazīstamus itāļu hitus un balādes, no Karūzo līdz Čelentāno skaņdarbiem.
 
15. augustā norisināsies grandiozs leģendārā muzikālā trio – Trio Paris Royale un tā izcilā solista, vijolnieka Baptiste Pawlik koncerts. Baptiste savulaik ir uzstājies kopā ar Selīnu Dionu un Robiju Viljamsu, kā arī spēlējis Romas pāvesta Benedikta XVI atvadu koncertā pašā Vatikānā. Kā īpašs pārsteigums latviešu klausītājiem būs autor-interpretācijas slavenām latviešu tautasdziesmām, kuras mūziķi no Trio Paris Royale ir īpaši sagatavojuši šim koncertam.  Ar šo koncertu noslēgsies 14. starptautiskais mūzikas festivāls “Summertime – aicina Inese Galante”.
 
Biļetes uz festivālu “Summertime – aicina Inese Galante” pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī mājaslapā www.bildesuparadize.lv. Detalizētāku informāciju par festivāla koncertprogrammu meklējiet mājaslapā www.festivalsummertime.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39233303sec.