Kamermūzikas virsotnes Kremerata Baltica festivālā

No 13. līdz 16. septembrim Dzintaru koncertzālē ar četriem muzikāli daudzpusīgiem koncertiem norisināsies 15. Kremerata Baltica festivāls. 15. septembrī uz virtuozu kamermūzikas sniegumu aicinās izcilie “Kremerata Baltica” solisti un viesi.

Koncertā, kam dots apakšnosaukums “Čehijas vējš”, tiks atskaņoti čehu komponista Antoņīna Dvoržāka (AntonínDvořák), Hansa Krāsas (Hans Krása), Ervina Šulhofa (Erwin Schulhoff) skaņdarbi, kā arī latviešu komponistes Selgas Mences skaņdarbs “Klavieru kvartets”, kas tika nominēts Lielajai mūzikas balvai 2015 kā gada jaundarbs.

Čehijas vēju koncertā ir sapulcēti skaņraži no Čehijas un Latvijas.

Hansa Krāsas traģiskais liktenis un nāve 45 gadu vecumā Aušvicas koncentrācijas nometnē ir kā skumjš laikmeta plīvurs jaušams fonā arī viņa “Pasakaljā un fūgā – stīgu trio”. Čehu komponista daiļradē ir jūtama saikne ar franču komponistu apvienību “Sešinieks”, un savā neapšaubāmi valdzinošajā opusā Hanss Krāsa īstenojis Dmitrija Šostakoviča cienīgu izjūtu gammu no rezignētas nostalģijas līdz dejiskam smaidu virpulim. Savukārt čehu romantiķis Antoņīns Dvoržāks “Slāvu dejās četrām klavierēm” temperamentīgi un šarmanti darina pats savas oriģinālās slāvu melodijas. Koncerta programmā arī skaņdarbs, kas tika nominēts 2015. gada Lielajai mūzikas balvai kā gada jaundarbs – Selgas Mences pastorāli tēlainais “Klavieru kvartets”.

Ervins Šulhofs bija savdabīgs čehu komponists, kurš rakstīja skaņdarbus no simfodžeza līdz sociālisma simfonijām. Arī viņš, tāpat kā H. Krāsa, tika ieslodzīts nacistu koncentrācijas nometnē, kur nomira. E. Šulhofa “Stīgu sekstets” ir veltīts Fransisam Pulenkam (Francis Poulenc). Šajā opusā E. Šulhofs ar skaudru patiesīgumu auž 20. gadsimta mūzikas zīmes – traģismu, grotesku, sastingumu, atkailinātu ekspresiju un daudzpunkti.

Izceļot gan Latvijas, gan citu Austrumeiropas valstu vēsturiskos centienus pēc neatkarības, Kremerata Baltica festivāla motīvs šogad ir Austrumeiropas vējš – mūzikas gaiss ar latviešu, ungāru, čehu, ukraiņu un poļu komponistu skaņdarbiem.

15. Kremerata Baltica festivāls notiek ar AS “Latvenergo” un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Biļetes pieejamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15552783sec.