Jūrmalā ievērojami pieaug tūristu skaits

Saskaņā ar jaunākajiem Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem tūristu skaits Jūrmalā 2018. gadā pieaudzis par 17 % salīdzinājumā ar 2017. gadu;  Latvijā pieaugums bijis astoņi procenti. Jūrmala no visām pilsētām bijusi otrs iecienītākais galamērķis uzreiz pēc galvaspilsētas Rīgas kā ārvalstu, tā Latvijas ceļotājiem.

Lielākā daļa – 67 % – no tūristu kopējā skaita 2018. gadā kūrortpilsētā bija ārvalstu tūristi un 33 % – viesi no Latvijas. Salīdzinājumā ar 2017. gadu par 15 % pieaudzis vietējo ceļotāju skaits, savukārt ārvalstu tūristu bija par 18 procentiem vairāk. Visvairāk ārvalstu tūristu Jūrmalā bija no Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Somijas. Lielākais pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu vērojams no Ukrainas (+97 %), Lielbritānijas (+40 %), Krievijas (+28 %) un Lietuvas (+22 %).

Jūrmalā turpina pieaugt tūristu skaits ārpus vasaras perioda. Rudens un ziemas mēnešos, no oktobra līdz decembrim, kūrortpilsētu apmeklējuši par 11 % vairāk viesu nekā tādā pašā laikā 2017. gadā. Šajā periodā visvairāk viesu Jūrmalā bijis no Latvijas, turklāt vietējo ceļotāju skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieaudzis vēl par 15 procentiem.

"Balstoties uz statistikas datiem, var secināt, ka Jūrmalā sezonalitātes ietekme samazinās un arvien biežāk kūrortpilsēta tiek izvēlēta kā ceļošanas galamērķis arī rudenī un ziemā," vērtē Jūrmalas pilsētas Tūrisma informācijas centra vadītāja Aleksandra Stramkale. "To galvenokārt veicina kvalitatīvās kūrortārstniecības programmas rehabilitācijas centros un sanatorijās, spa piedāvājums kūrortviesnīcās, kā arī konferenču rīkošanas iespējas Jūrmalas lielākajās viesnīcās."

Vislielākais tūristu skaita piegums bija gada siltākajā periodā, no jūnija līdz augustam, kad kūrortpilsētu apmeklējuši par 23 % vairāk viesu nekā tādā pašā periodā iepriekšējā gadā. Vasaras mēnešos kūrortpilsētas naktsmītnēs uzturējušies lielākoties ārvalstu viesi, to īpatsvars bija gandrīz 80 %, ceļotāji no Latvijas – 20 procentu. Analizējot datus gadalaiku griezumā, var secināt, ka viesi no Lietuvas, Krievijas, Izraēlas, Somijas un Lielbritānijas vairāk izvēlējušies pavadīt laiku Jūrmalā tieši vasarā, bet ceļotāju plūsma no Igaunijas un Zviedrijas ir salīdzinoši vienmērīga visos gadalaikos

Jūrmalas naktsmītnēs viesi uzturējušies vidēji trīs diennaktis, – tas ir ilgāk nekā vidēji valstī (divas diennaktis). Lielākais vidējais nakšņojumu skaits ir viesiem no Baltkrievijas (deviņas diennaktis), Izraēlas un Vācijas (četras diennaktis).

Statistikas dati apkopoti no 40 Jūrmalas tūristu mītnēm, kur gultasvietu kopējais skaits – 4 000.

Nozīmīga pilsētas tūristu plūsmas daļa ir arī viesi, kuri izvēlas vasaru pavadīt īrētās vasarnīcās vai privātos apartamentos, un šī daļa nav iekļauta statistikas datos.

Jūrmalas pilsētas Tūrisma informācijas centrs secinājis, ka šogad ievērojami pieaudzis arī vienas dienas viesu skaits. Arī iebraukšanas caurlaižu dati rāda, ka vienas dienas viesu skaits, pateicoties īpaši vasarīgam laikam, 2018. gadā ievērojami pieaudzis – iegādāts par 240 tūkstošiem vienas dienas caurlaižu vairāk nekā iepriekšējā gadā – 1,24 miljoni iebraukšanas caurlaižu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47414398sec.