Jūrmala aicina uz bezmaksas sporta nodarbībām jūras krastā

Sākoties siltajiem vasaras mēnešiem, Jūrmalas pilsēta ikvienam interesentam piedāvā bezmaksas aktivitātes veselības uzlabošanai kūrortpilsētas pludmalēs jūras krastā. Arī šogad profesionālu treneru vadībā ir iespēja piedalīties jogas, ciguna, ielu vingrošanas, nūjošanas nodarbībās un citās fiziskajās aktivitātēs. Kopumā kūrortpilsēta ik mēnesi piedāvā vairāk nekā 60 bezmaksas nodarbības svaigā gaisā.

Jūrmalas pilsētā ir dažādas iespējas nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm svaigā gaisā – var skriet, skrituļot, braukt ar velosipēdu, peldēt, supot un darīt daudz ko citu. Gan jūrmalnieki, gan pilsētas viesi ir iecienījuši nodarbības profesionāla trenera vadībā. Nodarbības paredzētas ikvienam interesentam, un tās pieejamas cilvēkiem ar dažādiem fiziskās sagatavotības līmeņiem. Sportošana pludmalē norisināsies visas vasaras garumā.

Jogas nodarbības šovasar notiks trešdienās plkst. 8.30 Majoru pludmalē, Pilsoņu ielas galā, un sestdienās plkst. 8.00 Kauguru pludmalē, Kapteiņa Zolta ielas galā, pie glābšanas stacijas. Jogas nodarbības notiek no rīta, kad ir vislabvēlīgākais laiks saules enerģijas uzņemšanai. Nodarbības vadīs jogas skolotājs Arnis Siliņš.

Pludmalē notiks arī jūrmalnieku un pilsētas viesu iecienītās ciguna nodarbības: otrdienās plkst. 18.30 Mellužu pludmalē, Peldu ielas galā, un sestdienās (izņemot 15.jūniju) plkst.10.00 Kauguru pludmalē, Kapteiņa Zolta ielas galā, pie glābšanas stacijas. Nodarbības vadīs sertificēts ciguna instruktors Igors Kudrjavcevs.

Visaktīvāk jūrmalnieki apmeklē nūjošanas nodarbības, kas pilsētā notiek trešdienās plkst.18.00 (sākot ar jūliju, no plkst.18.30) un svētdienās plkst. 12.30 Dubultu pludmalē, Baznīcas ielas galā. Sestdienās plkst. 10.00 Mellužu pludmalē, Rožu ielas galā, pie izejas uz pludmali. Savukārt pie Kauguru glābšanas stacijas, Kapteiņa Zolta ielas galā, nūjošana notiek divas reizes nedēļā – sestdienās plkst. 12.30 un svētdienās plkst. 10.00. Nūjotājiem, kam nav savu nūju, tās tiks nodrošinātas bez maksas. Nodarbības vada sertificēts nūjošanas treneris Māris Romanovskis.

Ielu vingrošanas nodarbības ir apvienotas ar vispārējās fiziskās sagatavotības treniņiem. Nodarbības notiek Kauguru pludmalē pie glābšanas stacijas, pretī Kapteiņa Zolta ielai, otrdienās un ceturtdienās no plkst. 18.00, Majoru pludmalē Kaiju ielas galā – otrdienās un ceturtdienās no plkst. 20.00. Nodarbības vada pieredzējuši ielu vingrotāji Nauris Burtnieks un Gustavs Gedrovics.

Profesionāla trenera vadībā var doties arī aktīvā pastaigā pa veselības maršrutiem Kauguros un Vaivaros, maršruti papildināti ar vingrinājumiem atbilstoši dalībnieku vecuma grupai aktīvajā un sportiskajā maršrutā. Nodarbības notiek trešdienās plkst. 15.00 un plkst. 16.50, tikšanās Kauguros pirms izejas uz jūru Alkšņu ielas krustojumā ar iebrauktuvi pretī DUS "Latvijas Nafta". Nodarbības vada sertificēta sporta trenere Anda Radziņa.

Cilvēki ar invaliditāti peldēm jūrā var izmantot peldratus, braukt ar tandēmriteni vai trīsriteni, kā arī izmantot īpašu, ar riteņiem aprīkotu zvilni atpūtai Kauguru un Jaunķemeru pludmalē. Peldrati ir piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem, lai baudītu jūras peldes, bet pārvietošanās ar tandēmriteni vai trīsriteni ir piemērota cilvēkiem ar dažādiem funkcionāliem vai līdzsvara traucējumiem. Pludmales inventārs ir pieejams katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 20.00. Izmantojot pakalpojumu, tiek nodrošināts asistenta atbalsts bez maksas, iepriekš piesakoties un saskaņojot laiku pa tālruni 29103212 vai e-pastā: [email protected].

Bezmaksas nodarbības pludmalē, kas popularizē veselīgu dzīvesveidu, kūrortpilsētā notiek jau vairākus gadus, tās atzinīgi novērtē jūrmalnieki un pilsētas viesi. Jūrmalā ik gadu tiek organizētas vairāk nekā 500 bezmaksas nodarbības iedzīvotāju veselībai.

Bezmaksas aktivitātes iedzīvotājiem tiek nodrošinātas Eiropas Sociālā fonda un Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu projektā "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Jūrmalā", id. Nr.9.2.4.2./16/I/008.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60349298sec.