Saullēkta koncerts Dzintaru pludmalē

Šā gada “Jūrmalas festivālu” ieskandinās nebijis notikums – 22. jūlija rītā plkst. 4.00 Dzintaru pludmalē ar ērģeļmūzikas skaņām tiks sagaidīts saullēkts. Īpašo koncertu jūras krastā sniegs pasaulslavenā latviešu ērģelniece, Hamburgas Elbas filharmonijas goda māksliniece un Iveta Apkalna.


Koncerts sāksies tumsā pirms saullēkta, savu kulmināciju sasniedzot saulei lecot ap plkst. 5.05. Tā būs iespēja izbaudīt pavisam unikālu akustiku, kurā majestātiskās ērģeļmūzikas skaņas saplūdīs ar vēja, jūras un koku šalkoņu. Jaunās dienas sākumā pašā jūras krastā klausītāji baudīs Johana Sebastiāna Baha, Filipa Glāsa, Ferenca Lista, Aivara Kalēja, Imanta Zemzara un Jāzepa Vītola skaņdarbus, piedzīvojot nedzirdētu dabas un ērģeļmūzikas mijiedarbību.


Koncertu būs iespējams klausīties gan pludmalē, gan arī uz ūdens, ierodoties ar savu laivu. Darbosies arī tuvumā esošās kafejnīcas. Ieeja bez maksas.


Liels paldies AS "Pasažieru vilciens", kas ir norīkojuši papildus vilcienu  plkst. 3:02 no Rīgas uz Dzintariem, lai mūzikas gardēžus atvestu izbaudīt skaisto priekšnesumu saullēktā.

 

Iveta Apkalna ir viena no Eiropas aktīvākajām un pieprasītākajām solo ērģelniecēm. Iveta ir arī Elbas filharmonijas titulētā jeb Goda ērģelniece (Titularorganistin). Viņai raksturīgais dzirkstošais dzīvesprieks un vienlaikus ļoti nopietnā attieksme pret darbu, rūpīgā attieksme pret detaļām un vienlaikus spēja uzburt vērienīgas interpretācijas ļauj karaliski pārvaldīt instrumentu, ko mēdz dēvēt par mūzikas instrumentu radības kroni. Par savu misiju Iveta uzskata ērģeļmūzikas ieskandināšanu ārpus baznīcu mūriem, propagandējot to kā lielisku koncertmūziku bez sakrālās funkcijas. Iveta Apkalna studējusi klavieru un ērģeļspēli Rēzeknes mūzikas vidusskolā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, pēc tam Londonas Guildhall Mūzikas un drāmas skolā un Štutgartes Mūzikas un tēlotājmākslas akadēmijā. Iveta Apkalna sniedz koncertus Berlīnes, Budapeštas, Hamburgas, Ķelnes, Leipcigas, Lucernas, Luksemburgas, Maskavas, Sanfrancisko, Vīnes u. c. pilsētu slavenākajos koncertnamos. Iveta muzicējusi ar Klaudio Abado, Marisu Jansonu, Mareku Janovski, Romānu Kaufmani, Simonu Jangu, Berlīnes filharmoniķiem, Berlīnes Radio simfonisko orķestri, WDR simfonisko orķestri, Bavārijas Radio simfonisko orķestri, Hamburgas filharmoniķiem, Kremerata Baltica u. c. Viesojusies festivālos Lokenhauzā, Švecingenē, Halles Hendeļa festivālā u. c. 2013. gada vasarā Iveta bija rezidējošā ērģelniece Šlēzvigas-Holšteinas festivālā. Mūziķe saņēmusi Latvijas Lielo mūzikas balvu 2003. 2005. gadā viņai pasniegta ECHO Klassik kategorijā “Labākā atskaņotājmāksliniece” (Iveta ir pirmā godalgotā ērģelniece šīs balvas pasniegšanas vēsturē), savukārt 2008. gadā Iveta saņem savu otro ECHO balvu kategorijā Klassik ohne Grenzen.


Jau piekto gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – “Jūrmalas festivāls”, gādājot par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalnu, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisi Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas Simtgades jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

 
Ivetas Apkalnas video stāsts: youtu.be/ou_JSxG3-5M

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44734001sec.