Jūrmala startēs titula «Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027» iegūšanai

Jūrmalas pilsēta gatavos pieteikumu Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukuma iegūšanai 2027. gadā, – 29. oktobra sēdē nolēma Jūrmalas domes deputāti. Bagātīgs kultūrvēsturiskais mantojums, attīstīta kultūras infrastruktūra, pieredze vietēja un starptautiska mēroga pasākumu norisēs un starptautiskās sadarbības pieredze kultūras jomā ir teicami priekšnosacījumi, lai Jūrmala kļūtu par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Gatavojot pieteikumu Eiropas kultūras galvaspilsētas titula iegūšanai, Jūrmalā tiks veikts dažādu jomu izvērtējums, definēta pilsētas kultūras stratēģiskā attīstība un izstrādāts kultūras aktivitāšu plāns līdz 2027. gadam. Tiks veidotas darba grupas, kurās iesaistīti mākslas un kultūras jomas profesionāļi, pilsētplānošanas un pilsētvides speciālisti, sabiedrības līdzdalības eksperti, izglītības, mārketinga un uzņēmējdarbības jomas pārstāvji un citu nozaru speciālisti. Īpaša uzmanība tiks pievērsta iedzīvotāju iesaistei, iekļaujot darba grupās dažādu profesiju, sociālo grupu, paaudžu un tautību iedzīvotājus, kā arī vietējo kopienu un nevalstisko organizāciju pārstāvjus.

“Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls būtu augsts Jūrmalas kultūras dzīves un radošuma novērtējums un unikāla iespēja starptautiski, īpaši Eiropas mērogā, popularizēt Latviju un Jūrmalu, arī kā vadošo Baltijas valstu kultūras un tūrisma galamērķi. Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukums ir stimuls un atbalsts pilsētas ekonomiskajai un uzņēmējdarbības attīstībai, tas veicinātu iedzīvotājos piederības sajūtu un lepnumu par savu pilsētu”, saka Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. “Izmantosim mūsu bagātīgo kultūrvēsturisko mantojumu, dabas resursus, atjaunoto un jaunveidoto kultūras infrastruktūru, kopsim tradīcijas un, kopīgi ar pilsētas iedzīvotājiem radot, veidosim Jūrmalu vēl pievilcīgāku un kultūras jomā bagātīgāku”.

Jūrmala lepojas ar savu kultūrvēsturisko mantojumu – Latvijas kultūras kanonā iekļauto Dzintaru koncertzāli, kur norisinās augstvērtīgi mūzikas koncerti, arhitektūras pērli – Mellužu brīvdabas estrādi –, kas pēc atjaunošanas atdzimusi kultūras norisēm un pieejama visiem jūrmalniekiem. Funkcionējošā dzelzceļa stacijā Dubultos ir izveidota unikāla mākslas telpa, kur var skatīt laikmetīgo mākslu. Arī Jūrmalas vide ir atvērta notikumiem –  jūras malā saullēktā skanējuši ērģeļmūzikas koncerti, saulei rietot – klasiskās mūzikas koncerti, vasarā katru nedēļas nogali vēsturiskajā Horna koncertdārzā tradicionāli norisinās brīvdabas koncerti. Arī pilsētā sastopamie vides objekti – mākslas darbi – vēsta par Jūrmalas bagāto kultūras un vēstures mantojumu – izcilajiem latviešu dzejniekiem Rainim un Aspazijai veltītais piemineklis “Krauklītis”, skulptūra “Aspazija kāpās” –, arī mākslinieciski augstvērtīgi vides objekti, kas raksturo Jūrmalu.

Jau šobrīd Jūrmalas pilsētā ir iespējas augstvērtīgu un daudzveidīgu kultūras norišu organizēšanai, un tām ir ievērojams attīstības potenciāls. Jūrmalā ir vairāk nekā 20 valsts, pašvaldības un privāto kultūras iestāžu, pēdējos gados pilsētā mērķtiecīgi tiek attīstīta mūsdienu prasībām atbilstoša kultūras infrastruktūra. Pilsēta piedāvā daudzveidīgu kultūras programmu jūrmalniekiem un pilsētas viesiem visa gada garumā – vidēji 800 pasākumu ik gadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60111594sec.