Jūrmalā atklāts rotaļu laukums "Zīmuļu parks"

2013. gada 2. oktobrī pulksten 15.00 Jūrmalā (Skolas ielā 31b, Kauguros) par prieku mazajiem un lielajiem bērniem, kā arī pieaugušajiem tika atklāta aktīvās atpūtas teritorija bērniem un jauniešiem "Zīmuļu parks", kam nav analoga ne Latvijā, ne citviet pasaulē.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis un SIA "Jūrmalas Mežaparki" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Čuda svinīgi atklāja Zīmuļu parku, kurā izvietotās zīmuļu konstrukcijas ir 6 un 7 metrus garas un tikai par 91 cm ir īsākas nekā pasaulē garākais zīmulis. Rotaļu laukumu atklāšanā piedalījās arī Smurfs un Smurfete no fonda "Pasaku nams bērniem". Savukārt lieliskus un sportiski atraktīvus paraugdemonstrējumus sniedza ielu vingrotāji "Street workout Jūrmala".

Rotaļu laukuma "Zīmuļa parks" projektu izstrādāja SIA "LAAMA". Centrālā rotaļu laukuma konstrukcija ir unikāla, bez analogiem Latvijā un citur pasaulē. Zīmuļu parks ir daudzfunkcionāls rotaļu laukums dažāda vecuma bēriem, ar dažādiem fizisko iespēju līmeņiem, tajā integrētas arī sporta zonas basketbolam, futbolam, pusfutbolam un strītbolam, liels laukums ar iestrādātām basketbola spēles līnijām, kā arī "klasīšu" laukums mazuļiem, ja nepietiek vietas aktīvās šūpošanās zonā. Pa perimetru apkārt parka teritorijai un šķērsām tam pāri stiepsies labiekārtots asfaltbetona celiņš skrituļslidotājiem un kājāmgājējiem.

"Zīmuļu parka" pamatā ir 6–7 m augsti koka stabi, kas nokrāsoti dažādās krāsās un vizuāli atgādina apaļas formas lielus zīmuļus, tāpēc projektam arī tika dots nosaukums "Zīmuļu parks". Stabi ir  savienoti ar armētām virvēm, veidojot dažāda augstuma tiltu un platformu sistēmu, atbilstoši visstingrākajiem bērnu drošības standartiem. Unikālo parka konstrukciju veido četras centrālās platformas, kurām par stabiem kalpos milzīgi zīmuļi. Platformas augstums ir atšķirīgs un paredzēts dažādu vecuma bērniem - no 2,5 līdz 16 gadiem.

Zīmuļu parka konstruktīvie risinājumi paredz vislielāko iespēju izvairīties arī no negadījumiem un jebkādām traumām – to nodrošina gumijas klājums zem rotaļu iekārtām, kā ar tas, ka visiem tiltiem un platformām ir margas, tīklu rūtojums un rotaļu risinājums daudzajos elementos ir rūpīgi izstrādāts, lai pilnīgi novērstu bērnu savainošanās risku, kā arī iespējamo vandālismu.

Būvuzņēmējs "Jūrmalas Mežaparki" un Jūrmalas pilsētas domes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļas speciālisti ir pārliecināti, ka Zīmuļu parks kļūs par interesantu un atraktīvu ne tikai Kauguru, bet arī visas pilsētas rotu un priecēs lielus un mazus jūrmalniekus un Jūrmalas viesus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53700709sec.