Jūrmalas konkursā uzvar restorāni Caviar Club un Bar & Grill 36. line

Jūrmalas pilsētas domē 11. oktobrī godināja konkursa "Jūrmalas labākais ēdināšanas uzņēmums 2013" uzvarētājus. Žūrija, kurā iekļauti Latvijas labākie šefpavāri, visaugstāk novērtējusi restorānu "Caviar Club" viesnīcā "Baltic Beach Hotel" un restorānu "Bar & Grill 36. line", kurā saimnieko pazīstamais pavārs Lauris Aleksejevs.

"Patīkami vērot, ka Jūrmalā ar katru gadu attīstās restorānu kultūra, ir daudz labu un interesantu restorānu, kam plašs piedāvājums, baudāms interjers un katram sava "odziņa", kas to izceļ pārējo vidū,” atzīst viens no ilggadējiem konkursa vērtētājiem, Rīgas restorāna "Tam labam būs augt" šefpavārs Ēriks Dreibants.

"Jau trīs gadus piedalos konkursa žūrijā un šajā konkursā gūstu pieredzi arī sev. Restorānu līmenis aug," sveicot konkursa uzvarētājus, sacīja "Tallink Hotel" restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova.

Konkursā, kas Jūrmalā notiek jau astoto gadu un kuram bija saņemts 31 pieteikums, ēdināšanas uzņēmumus vērtēja piecās kategorijās ar mērķi veicināt ēdināšanas uzņēmumu darbinieku apkalpošanas kultūras un profesionalitātes pieaugumu, kā arī popularizēt ēdināšanas uzņēmumus un to darbiniekus.

Restorānu grupā astoņu konkursam pieteikto uzņēmumu konkurencē 1. vietu tāpat kā divos iepriekšējos gados ieguvis restorāns "Bar & Grill 36. line", 2. vietā "My Life" (pagājušajā gadā – 3. vieta) un 3. vietā – "Cotton Club". Saņēmis pirmās vietas ieguvēja plāksni piestiprināšanai pie uzņēmuma ēkas, restorāna "Bar & Grill 36. line" īpašnieks un viens no populārākajiem Latvijas šefpavāriem Lauris Aleksejevs uzmundrināja kolēģus, sacīdams, ka viņš savu dalību šajā konkursā sācis ar atzinību par piedalīšanos, un atzina, ka konkurss dod lielu stimulu pilnveidoties.

Viesnīcu restorānu grupā sešu konkursam pieteikto uzņēmumu konkurencē līderi ir tie paši, kas pagājušajā gadā: 1. vietā kūrortviesnīcas "Baltic Beach Hotel" restorāns "Caviar Club" un 2. vietā viesnīcas "Light House" restorāns, 3. vietā otrs kūrortviesnīcas "Baltic Beach Hotel" restorāns "Il Sole", kas uz vienu vietu zemāk pabīdījis pagājušā gada trešās vietas ieguvēju restorānu "MaMa".

Nacionālo virtuvju grupā bija pieteikti astoņi uzņēmumi, un žūrija 1. vietu piešķīrusi restorānam "Armēņu virtuve", 2. vietu restorānam "Il Patio & Planeta Sushi" un 3. vietu restorānam "Ča Bei".

Kafejnīcu grupā konkursam bija pieteiktas četras kafejnīcas: 1. vieta kafejnīcai "Pizza Pasta", 2. vieta sanatorijas "Belorusija" kafejnīcai "Belorusija", 3. vieta – pērnā gada labākajai kafejnīcai "Zem burām".

Bistro, bāru, krogu un picēriju grupā tika vērtēti pieci uzņēmumi: 1. vietā bistro "Fēnikss", 2. vietā viesnīcas "Hotel Jūrmala Spa" bārs "SeaSide" un 3. vietā "Alus krodziņš".

Ēdināšanas uzņēmumus vērtēja žūrija, kurā bija Latvijas labākie sava aroda meistari – restorāna "Tam labam būs augt" šefpavārs Ēriks Dreibants, televīzijas raidījuma "Mūsdienu Latvijas garša" šā gada finālisti – restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs Raimonds Zommers un "Tallink Hotel" restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova, restorāna "Burkāns" šefpavārs Andris Rumītis, restorāna "Ostas skati" šefpavārs Ingmārs Ladigs, SIA "Gemoss" valdes priekšsēdētāja Ieva Treija, Biznesa augstskolas "Turība" Starptautiskā tūrisma fakultātes lektore, specializācijas programmas direktore un ēdināšanas pakalpojumu priekšmetu pasniedzēja Livija Brūvere un šīs augstskolas Tūrisma un viesmīlības katedras lektore Brigita Puriņa, kā arī citi speciālisti.

Vērtēšanā piedalījās arī Jūrmalas iedzīvotāji un viesi, kas savu viedokli pauda, balsojot mājaslapā www.jurmala.lv, kur tika saņemtas 2357 balsis. Apmeklētāju balvu saņēma restorāns "Cotton Club".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41219521sec.