Valsts dzimšanas dienu Jūrmala sagaida ar svētku koncertu un Gaismas ceļu

Valsts svētkos, Latvijas 95. dzimšanas dienā, 18. novembrī Jūrmala veidos Gaismas ceļu, kas gandrīz 30 kilometru garumā caurvīs visu pilsētu no Lielupes tilta Bulduros līdz pat Jaunķemeru pagriezienam uz Ķemeriem.

Gar pilsētas galveno maģistrāli jūrmalnieki izvietos vairāk nekā četrus tūkstošus sveču, lai izgaismotu Jūrmalu un Latviju valsts dzimšanas dienā, simbolizējot virzību uz gaismu un attīstību. Jūrmalas pašvaldība jau daudzus gadus 18. novembrī organizē Gaismas ceļu, un tas ir Latvijā garākais sveču ceļš. Ar katru gadu aizvien vairāk jūrmalnieku – ģimenes kopā ar bērniem, izglītības iestāžu audzēkņi, skolotāji, nevalstiskās organizācijas, pašvaldības un citu iestāžu darbinieki – piedalās Gaismas ceļa veidošanā un ielas malā noliek savus  gaismeklīšus.

Ikviens ir laipni aicināts uz Jūrmalu apskatīt Latvijā garāko Gaismas ceļu un pievienot savu gaismas svecīti valsts dzimšanas dienā! Sveču izvietošanu 18. novembrī šogad sāksim pulksten 16.00, lai pulksten 17.00 Gaismas ceļš būtu gatavs.

Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienā Jūrmalā notiks arī citi valsts svētkiem veltīti pasākumi.

Rīts 18. novembrī sāksies ar valsts svētku dievkalpojumiem pulksten 10.00 Slokas evaņģēliski luteriskajā baznīcā un pulksten 11.00 Ķemeru evaņģēliski luteriskajā baznīcā ar tradicionālo kristīgo konfesiju garīdznieku un vietējās sabiedrības pārstāvju piedalīšanos. Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā valsts svētku dievkalpojums būs pulksten 12.00, pēc dievkalpojuma svētku koncertu sniegs Rīgas Latviešu biedrības vīru koris diriģenta Edgara Račevska vadībā, mežradznieks Arvīds Klišāns un ērģelnieks Tālivaldis Deksnis.

Vakarā, pulksten 19.00, pie Kauguru kultūras nama Raiņa ielā notiks svētku koncerts. Ar katru gadu tas pulcē arvien vairāk svētku apmeklētāju, kas sasniedz jau vairākus tūkstošus. Koncertā piedalīsies Aija Andrejeva, Valters Frīdenbergs, Niks Jaunzems, grupa "Leģions", Jūrmalas Kultūras centra apvienotais koris un pūtēju orķestris "Jūrmala". Būs arī foto izstāde "Jūrmala Latvijai", un vakara izskaņā svētku salūts.

Lai ērtāka nokļūšana uz svētku pasākumiem, Jūrmalas pilsētas autobusu maršrutos Nr. 1, 4., 6., 7. un 8., kas kursē uz svētku pasākumu norises vietām, 18. novembrī varēs braukt bez maksas; jūrmalnieku ērtībām noteikti arī autobusu papildu reisi, lai pēc pasākuma ar sabiedrisko transportu varētu nokļūt mājup.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53560591sec.