Jūrmala sestdien aicina uz ziemas sezonas atklāšanu

Jūrmala pošas Ziemassvētkiem un aicina uz ziemas sezonas atklāšanu 7.  decembrī. Majoru stāvlaukumā un Horna dārzā jūrmalnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz Ziemassvētku tirdziņu un plašu kultūras un izklaides programmu gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Sestdien, 7. decembrī, Majoru stāvlaukumā, sākot no pulksten 11.00 līdz 16.00, varēs iepirkties Ziemassvētku tirdziņā, kurā būs pieejams plašs mūsdienu amatniecības piedāvājums, Latvijas lauku labumi – sieri, kūpinātas gaļas izstrādājumi, maize, garšvielas. Tirdziņā varēs iegādāties tējas, medu, riekstus, dzērvenes, našķus, eko kosmētiku un vietējos vīna ražojumus. Visi svētku apmeklētāji bez maksas varēs nobaudīt īpašo Jūrmalas ziemas tēju.

Uz Majoru stāvlaukuma skatuves muzicēs grupas "Framest", "Tumsa", uzstāsies Žoržs Siksna kopā ar "Tirkīza kora" ansambli un Ineta Rudzīte. Savukārt Horna dārzā, sākot no pulksten 9.00 līdz 17.00, būs iespēja apskatīt lielformāta foto konkursa "Kultūras notikumi 2013" izstādi, kura ataino spilgtākos kultūras notikumus Jūrmalā aizvadītajā gadā. Īpaša programma paredzēta arī bērniem – pulksten 13.00 un 15.00 kopā ar rūķiem varēs doties rotaļās, bet pulksten 14.00 atklāt Enšteina triku un eksperimentu pasauli.

Pulksten 16.00 svētku apmeklētājus sveiks Jūrmalas pilsētas vadība, pēc tam svinīgi tiks iedegta Ziemassvētku egle Horna dārzā. Dārza lapenē muzikālu priekšnesumu sniegs "Lady 's Sweet". Visos pasākumos ieeja bez maksas.

Svētkiem saposta arī pilsēta. Jau iebraucot Jūrmalā, pie caurlaižu punkta Priedainē, svētku noskaņu rada izgaismotā egle. Septiņus metrus garā skaistule atceļojusi uz Jūrmalu no kokaudzētavas Valmierā. Egles Jūrmalā tiek rotātas gandrīz visas pilsētas garumā. Pirmās adventes svētdienā tika iedegta 11 metrus garā egle Dubultu laukumā, svētkiem tiks rotātas arī apstādījumos augošās egles Ķemeros un Kauguros.

Bērnus īpaši iepriecina pie Kauguru kultūras nama izveidota Betlēmītes aina, – šī kompozīcija Jūrmalā tiek veidota jau trešo gadu.

Ar gaismas dekoriem pilsētā izrotāti koki, izgaismots Lielupes tilts un ceļa pārvads Dzintaros, Jomas iela, Raiņa, Lienes un Tukuma iela, Dubultu un Strēlnieku prospekts un Talsu šoseja Kauguros. Svētku apgaismojums rotā Dzintaru koncertzāles, Jūrmalas Pilsētas muzeja, Kauguru kultūras nama, Mākslinieku nama ēkas, krāsaini dekori izgaismo Mellužu, Asaru un Jaundubultu parku.

Lai veicinātu svētkiem atbilstoša noformējuma izveidi Jūrmalā, pašvaldība ik gadu rīko konkursu par skaistāko Ziemassvētku noformējumu. Konkursā piedalās skolas, bērnudārzi, pilsētas iestādes un uzņēmumi, kā arī iedzīvotāji, izrotājot savas telpas un mājokļus.

Adventes laika un Ziemassvētku ieskaņās Jūrmalā notiek daudzi svētku pasākumi: Kauguru kultūras nams 15. decembrī aicina uz bērnu radošo kolektīvu koncertu, 21. decembrī – uz Laimes lāču 3. salidojumu, meistarklasi, fotosalonu un koncertu. Svētku ieskaņas koncerti notiek arī Jūrmalas Mūzikas vidusskolā, Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā, uz radošajām darbnīcām aicina Jūrmalas Mākslinieku nams. Savukārt Jūrmalas teātris piedāvā Ziemassvētku izrādes bērniem un aicina uz ziemas dziesmu koncertu.

Jūrmala aicina visu sezonu! Visi pašvaldības rīkotie pasākumi pilsētā ir bez maksas. Plašāka informācija par pasākumiem mājaslapā www.jurmala.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54024601sec.