Jūrmalas brīvdabas muzejā notiks Vīna svētki

4. oktobrī pulksten 13.00 Jūrmalas brīvdabas muzejā (Tīklu iela 1A, Lielupe) jau ceturto gadu pēc kārtas notiks "Vīna svētki".

Mājas vīna gatavošana senlatviešiem bija plaši izplatīta un vīns tika darināts no visdažādākajiem augļiem un ogām. Šobrīd vīna darināšana Latvijā ir kļuvusi par diezgan populāru nodarbi un vīndaru piedāvātais sortiments pastāvīgi mainās, pilnveidojas un papildinās. Vispār vīnu varot pagatavot no visa, kas rūgst. Pateicoties apmeklētāju labajām atsauksmēm, arī šogad turpinām vīna svētku tradīciju. Kā katru gadu, par Jūrmalas "Vīna svētku" labākā vīndara statusu sacentīsies vairāki mājas vīna darinātāji, kuri vīnu darina pēc senām, mūsdienīgām vai pašu izdomātām receptēm. Arī "Miķelis" (muzeja vīna balons, ko ielikām pagājušajā gadā) ir gatavs nodot sevi vērtējumam. Varēsiet garšot, baudīt, izzināt un vērtēt dažādas mājas vīna garšu buķetes un receptes.

Vīnu parasti "ielika" pēc ražas novākšanas, bet ražas svētki tika svinēti Miķeļdienā. Šogad lauku ražas labumi "ienāks" arī mūsu zvejnieka sētā (medus, siers, āboli u.c.). Suminot Miķeli, uz ugunskura, lielajā katlā tiks vārīta Miķeļdienas zupa, kurā pēc senlatviešu tradīcijām jāvāra trīs gaļas, trīs graudus un trīs saknes. Paši vārīsim un kopā ēdīsim!

Kamēr vecāki nodarbosies ar svarīgām lietām, bērni "Radošajā darbnīcā" no dažādiem dārzeņiem, čiekuriem, zīlēm un citām mežā atrastām vai dārzā izaudzētām dabas veltēm varēs izgatavot interesantas figūriņas.

Pasākuma goda viesi – neapšaubāmi vieni no visvairāk mīlētajiem latviešu mūziķiem, leģendārā trimdas latviešu muzikālā ansambļa "Čikāgas piecīši" dalībnieki Lorija Vuda, Alberts Legzdiņš un Armands Birkens. Viņu dziedātās dziesmas jau sen ir folklorizējušās un vienojušas dažādu paaudžu latviešus svešumā un Latvijā!

Ieeja pasākumā bez maksas!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45046115sec.