No 1. oktobra nav jāmaksā par iebraukšanu Jūrmalā

No trešdienas, 1. oktobra, tiek atcelta iebraukšanas maksa rudens un ziemas periodā Jūrmalā. Iebraukšana Jūrmalas pilsētā būs bez maksas līdz 2015. gada 31.martam.

Iebraukšanas maksas noteikumi kūrortpilsētā pērn mainīti, lai veicinātu tūristu skaita pieaugumu, sekmētu pakalpojumu uzņēmumu attīstību un vasaras sezonā mazinātu tranzīta transporta plūsmu pilsētā un līdz ar to vides piesārņojumu. Maksa par iebraukšanu Jūrmalā atcelta periodā no 1. oktobra līdz 31. martam, un noteikta 2 EUR apmērā no 1. aprīļa līdz 30. septembrim.

“Jūrmala kā atpūtas vieta kļūst arvien populārāka arī rudens un ziemas periodā – pilsēta piedāvā plašas aktīvās atpūtas iespējas, kā arī kvalitatīvus kultūras pasākumus. Piemēram, šoruden atjaunots Jūrmalas Kultūras centrs ar plašu piedāvājumu – teātra izrādēm, kino, izstādēm, koncertiem. Visu gadu darbojas arī Jūrmalas pilsētas muzejs, no 4. oktobra apmeklētājiem pieejama arī pilnībā restaurētā Aspazijas māja, turklāt ieeja pilsētas muzejos ir bez maksas. Daudzi viesi, īpaši ģimenes ar bērniem, arī rudens un ziemas sezonā aizvien biežāk izvēlas pavadīt nedēļas nogales Jūrmalā,” saka Gatis Truksnis, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs.

2014. gadā sešu mēnešu periodā – no 1. aprīļa līdz 30. septembrim – nopirktas 694 000 vienreizējās caurlaides iebraukšanai Jūrmalā, 55 tūkstoši no tām ar īsziņas starpniecību, izmantojot elektronisko norēķinu sistēmas. Iepriekšējā (2013.) gadā deviņos mēnešos no 1. janvāra līdz 30. septembrim iegādātas 994 000 iebraukšanas atļaujas, no kurām 23 tūkstoši – ar īsziņas starpniecību. Pirms iebraukšanas maksas atcelšanas 2012. gadā pavasara un vasaras sezonā ar vienreizējām caurlaidēm Jūrmalā iebrauca 914 773 automašīnas, rudens un ziemas periodā – 436 844 automašīnas. Maksa par iebraukšanu Jūrmalā pirmo reizi atcelta pirms gada, 2013. gada 1. oktobrī.

Maksa par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā tiek noteikta atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem “Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā.” Savukārt automašīnas Jūrmalas pilsētā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, var novietot bez maksas (izņemot privātās autostāvvietas).

Ieņēmumi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti tranzīta satiksmes ierobežošanai, tūrisma un kūrorta attīstībai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī citiem pilsētvides uzturēšanas pasākumiem.

Tūristu skaits 2013. gada pēdējā ceturksnī no oktobra līdz decembrim Jūrmalā palielinājies par vairāk nekā 55 procentiem, savukārt 2014. gada pirmajos sešos mēnešos – par trešdaļu, salīdzinot ar to pašu laika periodu iepriekšējā gadā. Tūristu skaita pieaugums ir likumsakarīgs vairāku mērķtiecīgu pasākumu kopuma rezultāts – aktīvi attīstīts darījumu un veselības tūrisma piedāvājums, veiktas intensīvas tūrisma mārketinga aktivitātes, arī iebraukšanas maksas atcelšana ir viens no soļiem tūrisma veicināšanā rudens un ziemas periodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53454995sec.