Dodies aplūkot izstādi Jūrmalas pilsētas muzejā «A MAN»

2015. gada 1. oktobrī plkst. 18:00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala) tiks atklāta izstāde "A MAN". Izstādes autori ir divi vienas paaudzes vienā gadā dzimuši mākslinieki - tēlnieks Āris Smildzers un gleznotājs Valdis Krēsliņš.

Izstāde ir divu atšķirīgu mākslinieku komunikācijas platforma, kur atklājas kopīgais un vienojošais, unikālais un savdabīgais divu nobriedušu vīru radošajā manifestā.

Izstādes "A MAN" vadmotīvs ir krāsainība, kas dominē gan piesātinātās figurālās kompozīcijās, gan abstraktās formās, kurās liela loma ir faktūru spēlēm.

Mākslas darbi no autoru kolekcijām izstādei izvēlēti laika posmā no 1995. līdz 2015. gadam, lai skatītājs izbaudītu unikālu noskaņu un sajūtu gammu, kā arī samērot savas izjūtas ar redzēto.

Mākslinieku spējas, iztēle un īpašs redzējums pārvērš ikdienas dzīvi spilgtos notikumos, aicinot skatītājus caur radītajiem tēliem atpazīt pašiem sevi un ikdienas norises jaunā, pat paradoksālā veidolā.

Valdis Krēsliņš darbos atklāj klasiskās glezniecības pamatprincipu un mūsdienīgu glezniecības paņēmienu mijiedarbes iespējas lielformāta figurālo kompozīciju radīšanā.

Āris Smildzers uzskata sevi par klasiskās tēlniecības sekotāju. Viņa skulpturālās kompozīcijas lielākoties ir abstraktas. Tēlnieks strādā dažādos materiālos, to skaitā alumīnijs, bronza, akrils, koks un akmens. Viņš plaši izmanto tēlniecībā krāsu un faktūru. Plastika ir mākslinieka darbu pamatvērtība.

"A MAN" ir skatījums vīrieša mākslinieciskās formveides pasaulē, kuras amplitūda sniedzas no konstruktīvām kompozīcijām līdz smalkām niansēm detaļās. Izstāde ir vizuāls stāsts, kurā sižets nosaka formu, notikums veido krāsu gammu, bet forma rada noskaņu.

Valda Krēsliņa un Āra Smildzera darbu retrospektīvā izstāde "A MAN" no 2. oktobra līdz 25. oktobrim skatāma Jūrmalas pilsētas muzejā, Tirgoņu iela 29, Majoros, Jūrmalā. Darba laiks: P., O. – slēgts, T. – Sv. No 10.00 – 17.00. Ieeja – bez maksas. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82837892sec.