Apskatama mākslinieces Ditas Lūses personālizstādes «Gaišā matērija»

Gleznotājas Ditas Lūses personālizstāde "Gaišā matērija" ir stāsts par gaismu un ēnu, telpu un ornamentu, par dabas radītu formu krāšņumu un kultūras mantojumu, par fragmentu un formas pilnību. Ekspozīcijā tiks rādīti pavisam jauni 2015. gadā tapuši darbi, kā arī Latvijā vēl neeksponētas gleznas no mākslinieces personālizstādes Ņujorkā, mākslas galerijā "Artifact", pagājušā gada aprīlī.

Tēma, pie kuras māksliniece strādā jau vairākus gadus - atspoguļot gaismas kā tēla dažādo raksturu un ietekmi uz telpu un laiku. Gaismas dažādā daba tiek rādīta gan kā refleksi uz senu klosteru un katedrāļu sienām, grīdām un fasādēm, gan kā mūsdienu interjeru sastāvdaļa, gan arī kā rentgena staru izgaismoti cilvēka un zirga skeletu fragmenti, kas parāda dabas radīto "konstrukciju" skaistumu un vienreizīgumu. Tās ir arī dažādu elementu ēnas, kas rada īpašu noskaņu un ļauj skatītājam baudīt atmosfēru un darbināt savu fantāziju un emocijas.

Darbi no Ņujorkas izstādes "Gaismas mirklis" ir ar nedaudz ironisku raksturu un ļauj skatītājam paraudzīties uz šiem kaulu fragmentiem ar zināmu vieglumu. Ņujorkas galerijas "Artifact" mākslas kurators Līams Deiviss akcentē: "Šī ir noslēpumaina un, manā skatījumā, unikāla māksla. Mani interesē mākslinieces izvēle krāsu lietojumā un kompozīcijā – ko viņa izvēlas parādīt un ko apslēpt".

Ditas Lūses krāsu palete ir melns, balts un dažādu toņu un nianšu pelēkais, kas viens otru izceļ un it kā attīra no liekā, palīdzot uztvert domu. Neskatoties uz ierasto mākslinieces krāsu izvēli, šajā izstādē būs redzami arī "krāsaini" darbi zilos, zaļos un rozā toņos, kas "gaišo matēriju" padarīs dzīvīgāku un priecīgāku. Visi darbi gleznoti eļļas tehnikā.

Šī ir Ditas Lūses 24. personālizstāde, pēc kuras māksliniece dosies uz Taivānu, lai piedalītos vienā no lielākajiem Āzijas mākslas pasākumiem "Art Revolution Taipei 2016" kā uzaicinātā māksliniece ar 12 jauniem darbiem.

Ditas Lūses personālizstāde "Gaišā matērija" no 12. februāra līdz 28. februārim skatāma Jūrmalas pilsētas muzejā, Tirgoņu iela 29, Majoros, Jūrmalā. Darba laiks: P., O. – slēgts, T. – Sv. no 10.00 – 17.00. Ieeja – bez maksas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58129692sec.