Apskatāma koša tekstila dizaina izstāde «Dārzs»

No 2016. gada 3. februāra Mākslinieku namā, Bulduros Muižas ielā 6 ir apskatāma dizaineres Baibas Rulles tekstila dizaina izstāde "DĀRZS". Izstādē vienkopus būs apskatāmas dizaineres pēdējos divos gados veidotās kolekcijas. Kolekcija "WHITE" un kolekcija "GARDEN". Izstādes atklāšana un tikšanās ar Baibu Rulli notiks 6. februārī plkst. 14.00

Par savām kolekcijā dizainere stāsta šādi: "Lina aizkaru kolekcija "WHITE" ir tapusi, iedvesmojoties no Latvijas dabas, etnogrāfijas un saulainiem vasaras vakariem. Aizkaru dizains-gofrējums, veidots, ietvaicējot lina audumā noteiktas formas rakstu, kas interjerā ienes jaunus skulpturālus un grafiskus akcentus.

Kolekcija "GARDEN" radīta, lai ienestu gan iekštelpās, gan ārtelpās dārza atmosfēru–gaismēnas, ziedu smaržu, krāsu un formu. Kolekciju veido lampas-laternas, galdauti, galda salvetes, dekoratīvi galda tīklojumi, kā galveno materiālu izmantojot linu. Lina audumam raksturīgās īpašības – burzīgums, telpiskums, dabiskums – katram ziedam organiski piešķir tā izteikto formu, lampām – mājīgu gaismu.

Galdauti, galda salvetes, dekoratīvie galda tīklojumi veidoti, iedvesmojoties no dažādiem ziediem – hortenzijām, magonēm, purenēm, neaizmirstulītēm, īrisiem. Tie ienes ziedu smaržu ne tikai ikdienā, bet arī svētku reizēs – kāzās, jubilejās, bērnu ballītēs ģimenes un draugu lokā.

Lampu-laternu forma un lina faktūra rada mājīguma atmosfēru gan minimālisma, gan klasiska stila interjeros. Gaismas un lina auduma kombinācija rada viegluma un caurspīdīguma efektu, uzmirdzot dažādās gaismas spēlēs interjerā. Lampu formu veido metāla karkass, kas apvilkts ar lina auduma "kleitu"-pārvalku. Tie pieejami baltā, bēša un pelēkā lina tonī. Viegli uzvelkami, maināmi un kopjami. Piestiprināti metāla karkasam ar lina aukliņām, kuras piešūtas pārvalkam."    

Baiba Rulle 2005. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ir beigusi Industriālā dizaina nodaļu. Vairākkārt ieguvusi Latvijas Gada balvu dizainā: 2015. gadā saņēmusi nomināciju industriālo produktu dizainā, bet 2013. un 2012. gadā industriālo produktu dizainā ieguvusi Grand Prix.

Izstāde "DĀRZS" Mākslinieku namā būs skatāma līdz 2016. gada 27. februārim. Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas. Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78978992sec.