Interesanta izstāde, kurā apskatāmi fotogrāfa radīti dubultportreti ar acīm ciet un vaļā

No 2016. gada 1. marta Mākslinieku namā, Bulduros Muižas ielā 6 būs apskatāma fotogrāfa Andreja Granta izstāde "DUBULTPORTRETI". Izstādē būs apskatāma melnbalto fotogrāfiju sērija, kas tapusi pagājušā gadsimta 90. gados. Jūrmalā fotomākslinieks Andrejs Grants savus darbus izstāda pirmo reizi.

Jūrmalas Mākslinieku nams ir pagodināts izstādīt Andreja Granta Latvijā maz eksponēto darbu sēriju. Šie darbi ir fotogrāfa radītie dubultportreti ar acīm ciet un vaļā. Kā saka autors: "Tas dod portretam vēl citu – padziļinošu aspektu. Jo veicot šo ceļojumu, kas ir pati dzīve, ir jāsaskaras arī ar eksistenciālām izjūtām – te tā sākas, te beidzas, te atkal sākas…"

Andrejs Grants 1979. gadā sper izšķirošu soli savā biogrāfijā un, atsakoties no stabilās jurista profesijas, kļūst par "tikai" fotogrāfu. Pateicoties šim solim Latvija ir ieguvusi izcilu dokumentālās fotogrāfijas meistaru.

2001. gadā A.Grants iegūst Latvijas Mākslinieku savienības balvu par izcilāko sniegumu fotomākslā. 2000. gadā kļūst par Higašikavas (Japāna) 17. fotofestivāla balvas "Labākais ārzemju fotogrāfs" ieguvēju. Viņa darbi atrodami Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Fotomākslas muzejā Dānijā, Elizejas muzejā (Musee de l’Elysee) un privātās kolekcijās Šveicē, Polijā, ASV, Kanādā, Beļģijā un Vācijā. Kopš 1981. gada A. Grantam ir organizētas 16 personālizstādes un 16 kolektīvās izstādes dažādās Eiropas valstīs.

Andrejs Grants ir viens no fotogrāfiem, kas aktīvi iekļaujas laikmetīgās mākslas izstāžu apritē. 2011. gada personālizstādē Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā skatāmās sērijas tika izvirzītas prestižajai Purvīša balvai.

2015. gada 18. novembrī Andrejs Grants saņem Valsts augstāko apbalvojumu, Triju Zvaigžņu ordeni.

Andrejs Grants ir ne tikai viens no Latvijas radošās fotogrāfijas meistariem, bet arī skolotājs, kura fotoskolā jau kopš 1979. gada Tehniskās jaunrades namā Annas 2 Rīgā izauguši daudzi nākamo paaudžu fotomākslinieki.

Izstāde "DUBULTPORTETI" Mākslinieku namā būs skatāma līdz 2016. gada 26. martam. Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas.

Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48073983sec.