Dzintaru koncertzāle aicina uz skaistāko pavasara koncertu - Mocarts, Haidns un Korelli

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris koncertmeistara Georgija Sarkisjana vadībā un izcilā flautiste Dita Krenberga aicina uz skaistāko pavasara koncertu atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē – Mocarts, Haidns un Korelli. Labākās itāļu baroka tradīcijas, Mocarta zeltainās pasāžas un Haidna dzirkstošā simfonija priecēs klausītājus 12. martā plkst. 19:00.

Koncertā, kurā dzirdēsim Korelli Concerto grosso solminorā, Mocarta Pirmo koncertu flautai un orķestrim Solmažorā, kā arī Karla Nilsena Svītu stīgu instrumentiem un Haidna Simfoniju Hob.I:64 Lamažorā Tempora mutantur, satiksies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) stīgu instrumentālisti – siltās vijoles, tumsnējie alti un sulīgie čelli. Nebūs diriģenta – viņa vietā stāsies atskaņojuma vadītājs, un tas būs LNSO koncertmeistars jeb pirmā vijole Georgijs Sarkisjans

Šis koncerts patiks visiem, kas uzskata sevi par tradīcijas cienošiem mūsdienīgiem cilvēkiem ar plašu redzesloku, izkoptu gaumi un spēju it bērnišķi aizrauties ar mocartiski un haidniski gaišo skaņu rakstu.

LNSO flautu grupas koncertmeistares Ditas Krenbergas flautas zeltainās pasāžas greznos Mocarta Pirmā flautas koncerta atskaņojumu, savukārt jokpilnais gudrinieks Haidna tētiņš būs pārstāvēts ar viegli dzirkstošo 64. simfoniju, kurai dots pavārds Tempora mutantur, atgādinot, ka laiki mainās un mēs maināmies tiem līdzi.

Pie klasiskām un populārām vērtībām neapšaubāmi pieder Romas kardināla, mākslu patrona Pjetro Otoboni protežē Arkandželo Korelli "Concerto grosso solminorā op. 6 nr. 8", kas ieturēts labākajās itāļu baroka tradīcijās. Visubeidzot dāņu nacionālās mūzikas kultūras stūrakmens Karls Nilsens un viņa Svīta stīgu instrumentiem op. 1, kurā populārais valsis rāda mums grāciju dejas un fināls – dzīvespriecīgas Bakha dzīres.

Dita Krenberga ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistare kopš 2006. gada. Viņa regulāri koncertē kā soliste un kamermūziķe Latvijā, Eiropā, ASV, Kanādā, Austrālijā un Japānā. Klajā nākuši arī divi mākslinieces solo albumi – 1995. gadā un 2007. gadā ("Laikmeta ainavas" kopā ar pianisti Ievu Ošu). Dita Krenberga ir vairāku prestižu un starptautisku mūzikas konkursu laureāte, bet par izciliem sasniegumiem izpildītājmākslā 2000. gadā saņēmusi Latvijas Lielo mūzikas balvu.

Georgijs Sarkisjans, kurš prestižo LNSO koncertmeistara amatu ieņem kopš 2015. gada vasaras, ir apguvis teicamas vijoļspēles prasmes Dārziņskolā un Diseldorfas Mūzikas augstskolā. Viņam ir liela pieredze orķestranta un solista ampluā, kamermuzicēšanā un mūzikas pedagoģijā. Georgijs Sarkisjans ir spoži talantīgs vijolnieks ar mūsdienīgu eiropeisku skatienu uz mūziku, un tas ļauj teikt, ka 12. marta koncertā iekļautā baroka un klasicisma mūzika uzmirdzēs asprātīgā, laikmetīgā lasījumā, vienlaikus ievērojot stila noteikumus.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46946192sec.