7 fantastiskas lietas, ko Jūrmalā darīt skolēnu brīvdienās

Skolēnu brīvdienas nozīmē to, ka atvaļinājums jāņem arī vecākiem. Un līdz ar to uzpeld sarežģītais jautājums – ko gan mums visiem kopā tagad darīt? Viena no labākajām lietām, ko visiem kopā izdarīt, ir atbraukt uz Jūrmalu. Kādēļ? Tūlīt pastāstīsim.

Svaigs gaiss

Jā, cienītais pilsētniek, te, Jūrmalā, ir svaigs gaiss. Tas ir gan pludmalē, gan Dzintaru Mežaparkā, gan Jomas ielā. Jebkurā no šīm vietām gaiss būs četras reizes svaigāks nekā Vērmanes dārzā vai, pasargdies, Čaka, Barona vai Valdemāra ielas malā. Britu zinātnieki jau sen ir pierādījuši, ka Jūrmalas gaiss ir labākais, kas ar Rīgas iedzīvotāja plaušām var notikt. Plus vēl, Jūrmalā var forši izkustēties. Pastaiga gar jūru ir izkustēšanās zelta standarts. Dzintaru Mežaparkā var izbraukāties ar skrituļslidām pa īpaši ierīkoto trasīti. Vai aizsūtīt bērnus kāpelēt pa atrakcijām un mierīgi uz soliņa lasīt feisbukus. Svaigā gaisā. Veselīgi. Pēc pastaigas gar jūru. 

Līvu Akvaparks

Tas ir saldais ēdiens teicamniekiem. Lai ko ļaudis teiktu par beznosacījumu mīlestību starp vecākiem un bērniem, pēc akvaparka apmeklējuma bērni jūs mīlēs par 30% vairāk. Vienīgi rēķinaties, ka ar divu stundu biļeti priekiem būs mazuma piegarša. Savukārt visas dienas biļete būs par daudz, ja vien neesat īpaši atkarīgi no slidkalniņiem. Četru stundu apmeklējums būs pašā laikā. Pirmdienās un otrdienās akvaparks ir slēgts.

Citi ūdeņi

Neapšaubāmi, ir vairāki iemesli ar bērniem uz akvparku nebraukt. Sliktas atzīmes, bailes no slidkalniņiem, galu galā, varbūt tur bijāt jau pagājušā nedēļas nogalē. Ja gribās papeldēties vienkārši tāpat, sanatorijā Belorussija ir brīnumains silta minerālūdens baseins, kā ūdens tiek iegūts no 500 metrus dziļa urbuma. Savukārt viesnīcā Baltic Beach hotel ir jūras ūdens baseins. Silts. Tik silts ūdens Rīgas līcī dabiskos apstākļos nav nekad. Tā kā izbaudiet!

Slidas

Braucot gar Majoriem ar auto, vai vilcienu, jūs droši vien būsiet pamanījuši īpatnēju celtni, tādu kā rāmju un cauruļu konstrukciju. Visai augstu. Un noteikti esat uzdevuši sev jautājumu - nez, kas tas ir. Atklāšu noslēpumu - tā ir Majoru slidotava. Šeit var iznomāt pāri slidu un doties slīdēt pa ledu. Kā tajā Pērkona dziesmā. Labākā ziņa ir tā, ka slidotavas darbība nav atkarīga no gaisa temperatūras - šeit slidot var pat vasarā. Vienīgais ieteikums, pirms apmeklējuma piezvanīt un noskaidrot, vai jūsu iecerētajā laikā nenotiek hokeja treniņš.

Muzeji un cita kultūra

Jūrmalā ir trīs brīnumaini muzeji, divi kinoteātri un viens parasts teātris. Patiesībā muzeju un galeriju ir nedaudz vairāk, bet trīs no muzejiem ir tādi pavisam lieli un svarīgi. Pirmkārt jau Jūrmalas pilsētas muzejs Majoros - uz šejieni var braukt baudīt gleznu un fotogrāfiju izstādes. Pat ja bērni staigās gariem ģīmjiem, jūs paši noteikti gūsiet baudījumu. Savukārt sīkie brīvdienās beidzot iemācīsies, kas ir tēlotājmāksla. Lai garo ģīmju nebūtu, varat nākt laikā, kad bērniem ir radošās nodarbības. Turklāt, pirmajā stāvā ir fantastiska kafejnīca un ar mākslu saistītu suvenīru veikals. Aspazijas māja Dubultos iepriecinās visus, kam tuvs 30to gadu stils un dzīvesveids. Nu jā, un šī vieta ir lieliska, lai bērnam paskaidrotu, kas ir labs dzejolis un kas ir Aspazija. Muzejs ir nesen renovēts un te tiešām ir interesanti. Trešais ir Jūrmalas Brīvdabas muzejs Lielupē. Vienīgais muzejs no visiem trim, kurā drīkst skriet. Vecāko klašu skolēniem interesants būs Dubultu stacijas mākslas telpas apmeklējums, kurā skolēnu brīvdienu laikā notiek laikmetīgās mākslas izstāde.

Ēdiens

Par ēdienu runājot, var gadīties, ka esat no tiem, kas uzskata, ka Rīgā ir vien divas-trīs vietas, kur var normāli, vai labi, vai veselīgi paēst. Jo viss cits ir apnicis, neveselīgs, dārgs un vienkārši fuj. Varu iepriecināt, ka Jūrmala papildinās "kur labi paēst" vietu sarakstu ar vēl vismaz piecām labām vietām. Uz Jomas ielas ir divas lieliskas kūkotavas un divi lieliski "sušiji", kā arī vesela rinda ar burgerotavām, picērijām un citām jaunatnei tīkamām ēdamvietām. Pabraucot kādus 10 kilometrus uz rietumiem, ja paveiksies, atradīsiet Kauguru hipsterīgāko konditoreju Bez-E vai Kaugurciema folkvirtuves pērli Kūriņu.

Spa diviem

Varbūt, ka jūsu bērni ir uzvedušies slikti un neko no visa augstāk minētā nav pelnījuši. Tad atņemiet viņiem planšetes, viedtālruņus un kabatas naudu, un sūtiet tur, kur parasti šādos gadījumos - pie vecvecākiem uz laukiem. Pāraudzināšanai. Bet paši notralliniet viņu kabatas naudu budžetu baudot SPA procedūras. Piemēram iekš Kurshi Hotel & SPA vai Hotel Jūrmala SPA. Tur ir visādas masāžas sāls istabas, saunas, hamami, burbuļvannas un citi mazi prieciņi, kas saprotami tikai pieaugušajiem.

Tūrisma informācijas centrs atrodas Majoros, pretī stacijai. Un tajā zina labākās lietas, ko tieši šodien darīt Jūrmalā. Ja nekas no augstākminētā tomēr nešķiet saistošs, uzticiet rūpes labas laika pavadīšanas ekspertiem - nāciet ciemos uz Lienes ielu 5, vai zvaniet, +371 67147900 un tur pastāstīs, kā šo brīvdienu padarīt neaizmirstamu. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76361489sec.