Ventspils skolēniem piedāvā plašas iespējas ekskursijas laikā

Ventspils pilsēta aicina aizraujoši pavadīt laiku klases ekskursijā Ventspilī! Visi tūrisma objekti sagatavojuši skolēnu grupām īpašus piedāvājumus.

Piedzīvojumu parkā skolēni ir aicināti apmeklēt atrakciju zonu, kurā skolēni var izklaidēties gan bamperlaivās un bampermašīnās, gan tramplīnlaivā, bērnu autoskolā, slidotavā, kameršļūkšanas trasē, gumijlēkšanas batutos, piepūšamajā atrakciju namiņā, katapultā, rotorā, rodeo bullī un batutā. Kā arī izklaidēties atrakcijās un spēlēt peintbolu, iziet kaķa taku ar piecām dažādām trasēm. Skolēniem ir iespēja izvēlēties atrakciju komplektu, kur sešas atrakcijas kopā maksā 6,90 EUR.

Piedzīvojumu parkā tiek piedāvāta arī piknika vieta visai klasei. Skolēnu grupu pavadošām divām personām visu atrakciju izmantošana ir bez maksas un tiek piedāvāta arī kafija un pusdienas.

Turpinot ceļojumu klase var iegriezties Ūdens piedzīvojumu parkā. Tur izveidots 1,6 m dziļš mākslīgo viļņu baseins, kurā viļņi darbojas periodiski. Baseinā ir pretstraumes masāža un strūklas. Šajā daļā ir arī siltais baseins ar ūdens kaskādi un horizontālām masāžas strūklām, bērnu baseins ar figūrām, kā arī divas 53 un 56 m garas un 6 m augstas slīdrenes, „Kalnu upe", divas SPA vannas un sauna. Ieeja vienai personai maksās tikai 3,60 EUR. Divām grupu pavadošajām personām izklaide ūdens atrakcijās un SPA ir bez maksas.

Lai justos tuvāk saulei vai zvaigznēm Ventspils Jaunrades nama planetārijs piedāvā noskatīties 360 grādu filmas un šovus apmeklētājiem jebkurā vecumā. Filmas ieskaņotas latviešu valodā, taču austiņās iespējams tekstu klausīties arī krievu, lietuviešu vai angļu valodā. Dažas filmas ieskaņotas arī vācu valodā. Skolēniem biļešu cena uz vienu filmu ir tikai 0,70 EUR.

Unikālu iespēju, redzēt Ventspils krastus, piedāvā viens no populārākajiem pilsētas tūrisma un atpūtas objektiem Ventspils brīvostas ekskursiju kuģītis Hercogs Jēkabs sniegs šo iespēju. Braucienā var aplūkot Ventas upes grīvu, vecpilsētu un Ventspils brīvostas industriālo teritoriju, jūras vārtus, kā arī izmantot audiogidu. Skolēnam cena - 0,60 EUR.

Ikvienu ekskursantu gaida arī Livonijas ordeņa pils un Brīvdabas muzejs, kur ir iespēja iepazīties ar Ventspils vēsturi. Iepriekš piesakoties, muzejos būs apmeklēt arī dažādas pedagoģiskās programmas. Skolēnam cena – Livonijas ordeņa pilī – 1,10 EUR un Brīvdabas muzejā - 0,60 EUR.

Aizrautīgs ceļojums ar Mazbānīti aizvedīs no Piedzīvojuma parka līdz Brīvdabas muzejam, tālāk uz Piejūras Enkuru parku. Mazbānītis vizina tūristus gan pa 1,4 km garu loku Jūrmalas parkā gan pa izbūvēto jauno Kalna līniju, kuras kopgarums ir 3 kilometri.

Jautrām bērnu čalām ir gatava Ventspils Zilā karoga pludmale. Tur uzstādīti sauļošanās soliņi, šūpuļsoliņi ar jumtiņiem, izbūvēti jauni laipu posmi, pārģērbšanās kabīnes, informācijas stendi un glābšanas riņķu stendi. Tāpat izvietoti vingrošanas trenažieri, basketbola grozi, atraktīvas rotaļu iekārtas un dažādas šūpoles, tādējādi padarot atpūtu pludmalē interesantāku ģimenēm ar bērniem. Ierīkots arī papildu apgaismojums 600 m garumā.

Garākai pastaigai lieliska vieta būs Dienvidu mols, kur izveidota labiekārtota pastaigu promenāde ar skatu platformu pie pašas bākas. Tā ir lieliska pastaigu vieta, kur novērot saules rietu, vareno jūras viļņošanos vētras laikā, kā arī lielo kuģu ienākšanu ostā.

Interaktīvu un izglītojošu programmu skolēniem ir sagatavojis Kurzemes Democentrs. Jaunākā ekspozīcija izglīto par klimata pārmaiņām, kas interesantā un aizraujošā veidā muzeja apmeklētājiem māca par klimata pārmaiņu iemesliem, sekām, risinājumiem un pielāgošanās iespējām. Ekskursijas laikā apmeklētāji aicināti atrisināt tangrama noslēpumu, piedalies auto sacīkstēs, ar domu spēku izglāb pasauli, iejūties valsts pārvaldnieka amatā un pacelt CO2 piesārņojumu! Sadarbībā ar uzņēmumu SIA "Aspired" apmeklētājiem pieejamas (iepriekš piesakoties) tehniski radošās darbnīcas Skolēnam cena – 3,00 EUR.

Visus gaida pilsētas bērnu laukumi un āra trenažieri.

Informācija par tūrisma objektiem un ekskursiju iespējām Ventspilī pieejama visitventspils.com vai Ventspils Tūrisma informācijas centrā Dārzu ielā 6, tālr. 36322263, epasts: [email protected].


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42271399sec.