Ventspils aicina - novembrī dodies uz Ventspili!

Pastaigas gar jūru un pa Dienvidu molu Ventspils viesus saista jebkurā gadalaikā. Tomēr, kad ārā paliek aukstāks, laiks atklāt daudzveidīgās Ventspils atpūtas iespējas telpās.

Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pilī un Amatu mājā ar jaunām izstādēm gaida mākslas cienītājus. Livonijas ordeņa pilī atklātas trīs jaunas izstādes. Pirmā  “Bīstamie sakari. Pasts”, kas vēstīs pasta aizsākumiem un vēsturi Kurzemē, otra ir somu mākslinieka Henrika Dunkera fotoizstāde “Dāvanas pēc protokola”, bet trešā ievērojamā latviešu grafikas meistara un scenogrāfa Ilmāra Blumberga grafiku izstāde “Paliks tikai lidojuma sajūta”.

Amatu mājā līdz 31.oktobrim norit Starptautiskais mazo formu keramikas simpozijs “Navigācija IX”. Tā noslēgumā atklās izstādi. Amatu māja, iepriekš piesakot, piedāvā apmeklēt arī dažādas nodarbības par senās skolas vēstuli, papīra liešanu, Ventspils 18.gs. vēsturi u.c.

Kurzemes Democentrs atraktīvā veidā piedāvā iepazīties ar tehnoloģiju pasauli, sarīkot neaizmirstamu dzimšanas dienas ballīti, bet Planetārijs un Observatorija Jaunrades namā zvaigžņu šovus un filmas par dabu, Visumu un planētām. Saulainās dienās Observatorijā ar augstas klases teleskopu var vērot Sauli, bet naktīs planētas un miglājus.

Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka atrakciju zona sagādās jautrus brīžus, bet SPA zonas pirtis, masāžas dušas  un sāls istaba relaksāciju. Parkā darbojas divi peldbaseini, atlētikas zāle un kafejnīca. Turklāt OC “Ventspils”  viesnīcas klientiem ūdensparka apmeklējumam ir 20% atlaide.

Olimpiskā centra “Ventspils” Basketbola hallē var klātienē baudīt aizraujošas spēles. Šomēnes  Latvijas Basketbola Līgas spēlēs tiksies  BK „Ventspils” ar Valmieras “ORDO”, bet FIBA Eiropas čempionu līgas ietvaros BK Ventspils  tiksies ar Sikeliarchivi Capo D'Orlando (Itālija).  

Olimpiskajā centrā var izkustēties arī paši - slidot Ledus hallē, apmeklēt atlētikas zāli, arī jaunatklāto Pārventā. Mazāk zināms, bet aizraujošs būs sporta nama “Centrs” šautuvē vai Escape room "Jūras vilka ligzda" pavadītais laiks. “Jūras vilka ligzda” ir intelektuāla piedzīvojumu spēle realitātē, kurā komandas uzdevums ir 60 minūšu laikā izkļūt no slēgtas telpas.

Teātra, mūzikas un mākslas mīļotājus gaida teātra nams “Jūras vārti”, Kultūras centrs un Pārventas Bibliotēka. Repertuārs sarūpēts visām gaumēm. Ventspilī koncertēs mūziķi no ASV - saksofonists Kolins Stetsons un grupa "Ex Eye", kā arī  saksofonu kvartets “Battle Trance”.  Latviešu pianists Jānis Ozoliņš atskaņos Filipa Glāsa klaviermūzikas koncertu, ar autora un mūziķu piedalīšanos atvērs Guntara Rača dzejoļu krājumu "365", muzicēs trio “ ART-i-SHOCK”, grupas “ DAGAMBA” un "Musiqq".

Teātra cienītāji varēs skatīt Rīgas Krievu teātra izrādi "Mēdeja" ar Gunu Zariņu galvenajā lomā,  Liepājas teātra izrādi "Portreti. Vilki un avis" , kā arī Latvijas Leļļu teātra izrādi "Naksitrallīši". Uz festivalu Ventspilī sabrauks "IX Starptautiskā Nacionālo kultūru festivāla ""Ventspils vainags"" dalīnieki.

Ir vērts apsvērt mākslu baudīt Ventspilī, jo biļešu cenas Ventspilī, pateicoties pašvaldības atbalstam, ir ļoti draudzīgas. Iespējams vienlaikus baudīt ceļojumu  un kultūras aktivitātes. Kulturas iestāžu repertuārs pieejams gan to mājas lapās gan pašvaldības mājas lapās www.ventspils.lv un www.vistventspils.com Sekot jaunumiem un aktivitātēm var arī sociālo tīklu kontos.

11.novembrī, visas dienas garumā Ventspilī atzīmēs Lāčplēša dienu. Pārventas bibliotēkā kamerkoris "Ventspils" un kamerorķestris ar diriģentu Aigaru Meri atskaņos Jēkaba Jančevska oratoriju "No let zemes". Vakarpusē  lāpu gājiens un ugunszīmes "Ceļš" veidošana Reņķa dārzā.

18.novembrī Tilta dārzā ar krāšņu salūtu atzīmēsim Latvijas 99.dzimšanas dienu.  Pirms tam teātra namā “ Jūras vārti”  svētku koncerts "Mūsu dziesmas Latvijai", kurā  tautā iemīļotas dziesmas izpildīs Rēzija Kalniņa, Olga Dreģe, Lilita Ozoliņa, Ieva Akuratere, Aija Andrejeva, Alex un Atis Ieviņš. Pavadošā grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Jau pavisam drīz pilsēta būs saposta, izgaismota un tā iemirdzēsies tūkstošs gaismiņās. Sāksies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Lielā egle Rātslaukumā tiks iedegta 27.novembra pievakarē, bet nākamajā dienā svētki turpināsies abās Ventspils Bērnu pilsētiņās.  Tajās svētki bērniem ar vecākiem ir katru svētdienu.

Ceļojumu maciņam draudzīgāku darīs Ventspils nauda – venti, ko var nopelnīt Ventspils virtuālajā vēstniecībā www.visitventspils.com un mobilajā aplikācijā Ventu Banka. No projekta sākuma tajā iesaistījušies vairāk kā 52 tūkstoši cilvēku. Kopumā nopelnīti ap 47 miljoniem ventu, no kuriem klientiem izmaksāti ap 33 miljoniem. Virtuālās vēstniecības uzkrājumā šobrīd ir vairāk kā 14 miljoni. Tūrisma objektos izlietoto ventu skaits ir vairāk kā 6,5 miljoni. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13530493sec.