Ventspilī vispopulārākā ir aktīvā atpūta

Ventspils Tūrisma informācijas centra apkopotā informācija par tūrisma objektu apmeklējumu 2017.gadā liecina, ka pilsētā vispopulārākā ir aktīvā atpūta. Ventspils Piedzīvojumu parku apmeklējuši vairāk kā 408,5 tūkst. cilvēku, bet Ūdens Piedzīvojumu parku 202,5 tūkst. cilvēku.

Populārs ir arī Ventspils muzejs, ko kopumā apmeklējuši gandrīz 163 tūkst. cilvēku. Muzeja filiāļu vidū līderis bijis Piejūras Brīvdabas muzejs, ko apmeklējuši  96,5 tūkst. interesentu. Ar Mazbānīti vizinājušies teju 65 tūkst. cilvēku, kas ir vairāk kā pērn, bet Livonijas ordeņa pilī pabijuši 47,6 tūkst. apmeklētāju. Vislielāko apmeklētāju skaita pieaugumu - 50% piedzīvojusi Amatu māja, kas par savu veiksmes atslēgu min dalību Ventspilī populārajā pasākumā “Vakara pastaiga”. Ventspils Pilsētas svētku  laikā Amatu māja atzīmēja savu pirmo desmitgadi (2007 - 2017). Amatu māju 2017.gadā apmeklēja 16 tūkst. cilvēku.

Lai arī 2017.gada vasara nelutināja ar īpaši saulainu laiku, ap 19 tūkst. cilvēku apmeklēja Pludmales akvaparku, bet 47 tūkst. vizinājās ar izklaižu kuģīti “Hercogs Jēkabs”. Ventspils Briežu dārzā viesojās gandrīz 3 tūkst. dabas un dzīvnieku mīļotāji.

Ventspils Planetārija apmeklētāju skaits 2017.gadā pieauga par 9 %. Planetāriju apmeklēja gandrīz 22 tūkst. cilvēku.

Lielu interesi izraisa arī Ventspils piedāvājums inovatīvās pieredzes apgūšanā – interaktīvas ekspozīcijas Zinātnes un tehnoloģiju muzejā “Kurzemes democentrs” un SIA “Aspired” tehniski radošo darbnīcas.

Zinātnes un tehnoloģiju muzejā “Kurzemes democentrs” 2017. gadā viesojās 7562 apmeklētāju, kas ir par 40% vairāk nekā gadu iepriekš. Centrs ir populārs skolēnu un studentu vidū, grupu skaits sastāda 60 % no gada apmeklējuma un katrs ceturtais muzeja apmeklētājs izmanto arī iespēju izbaudīt tehniski radošās darbnīcas.  Strauju popularitāti ieguvušas bērnu dzimšanas dienas ballītes, 2017. gada laikā notikuši 83 pasākumi un svinību skaits turpina augt.

Jau trīs gadus Ventspilī skolēniem pavasarī un rudenī tiek piedāvāta izzinoša un izklaidējoša programma “3 piedzīvojumi vienā dienā”, kas 2017.gadā tapa sadarbojoties 4 dalībniekiem: Ventspils Digitālajam centram, Zinātnes un tehnoloģiju muzejam “Kurzemes Democentrs” un SIA “Aspired”, kā arī Ventspils Piedzīvojumu parkam. Šo piedāvājumu pērn izmantoja ap 1 tūkst. skolēnu.  

Ventspili draudzīgu atpūtai ģimenēm ar bērniem padara ne tikai plašais piedāvājums, bet arī iespēja saņemt atlaides ar Ventspils naudu – ventiem. Tomēr aktīvi atpūsties Ventspilī var arī bez maksas. Ventspilnieki un viesi iecienījuši  atrakcijas abās Bērnu pilsētiņās un Zilā karoga pludmalē, Džungļu taku un Enkuru taku Jūrmalas parkā. Velobraucēji slavē lielisko pilsētas veloinfrastruktūru un velomaršrutu apkārt Būšnieku ezeram, kā arī labiekārtoto peldvietu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31074595sec.