Ventspilī lustīgi atzīmēs Jūras svētkus

2020. gada 11. jūlijā Ventspilī atzīmēs Jūras svētkus. Svētku aktivitātes šogad noritēs pavisam netradicionāli – koncerti, sporta aktivitātes, darbnīcas un izklaides notiks vairākās vietās pilsētā, galvenokārt piejūras zonā.

Svētku diena tiks iesākta ar piemiņas brīdi. Plkst. 11.00 tiks godināti bojā gājušie jūrnieki un zvejnieki pie pieminekļa "Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps – jūras dzelme". Folkloras kopa "Laipa", Ventspils teātra aktieri un deju kolektīva "Strautuguns" jaunieši gaidīs ikvienu, kurš vēlas nolikt ziedus un atcerēties sev tuvus cilvēkus.

No plkst. 11.30  līdz 16.00 Jūrmalas parkā, pļaviņā Loču un Medņu ielu krustojumā, koncertā "Pieskandinām jūras malu" uzstāsies Ventspils bērnu un jauniešu kolektīvi. Turpat blakus ģimenēm ar bērniem būs iespēja piedalīties atraktīvās brīvā laika spēlēs, kas prasa atjautību, veiklību un spēku.

Jau tradicionāli Ventspils pludmales volejbola stadionā noritēs "Latvijas Pludmales Jūras kauss pludmales volejbolā 2020" posms pludmales volejbolā, kurā piedalīsies 20 pāri jeb 40 dalībnieki. Visi sporta cienītāji tiek aicināti jau plkst. 10.00 uz pirmajām spēlēm.

Izstāžu un mākslas cienītājiem būs viena atvērto durvju diena Mārītes Klušas viena darba izstādē "REZUMĒJUMS" Teātra namā "Jūras vārti". Izstāde būs apskatāma no plkst. 12.00 līdz 16.00. Ieeja no Kr. Valdemāra ielas.

Neizpaliks arī lielais svētku tirgus Vecpilsētas tirgus laukumā, kurš norisināsies divu dienu garumā – 10. un 11. jūlijā. Sestdien tirgus apmeklētājiem no plkst. 10.00 līdz 13.00 būs iespēja baudīt lībiešu dziesmu ansambļa "Rāndalist", ukraiņu dziesmu ansambļa "Mrija", vācu dziesmu ansambļa "Windau", krievu folkloras kopu "Zdravica" un "Jurjev denj", baltkrievu dziesmu ansambļa "Žuravinka" un vokālā ansambļa "Tatjanas diena" dziedājumus. Koncertu papildinās feinās Ūdensmemmes stāsti un jautro blūmīzeristu melodijas.

Lustīgu koncertu pie Zilā karoga pludmales ieejas no 12.00 līdz 14.00 sniegts brāļi Rozentāli jeb grupa "R2", savukārt no 14.00 līdz 16.00 instrumentālu ritmu skanējumu piedāvās Ventspils Kultūras centra amatiermākslas kolektīvi – Ventspils senioru bigbends, Ventspils junioru bigbends un Ventspils džeza nonets.

Piejūras brīvdabas muzejā no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 būs pieejami Kurzemes piekrastes ļaužu mājdzīvnieki un citi piedzīvojumi. Dažādas darbnīcas roku veiklībai un radošam garam par godu jūrai un jūrniekiem, zivju bufete un svētku īpašā zivju zupa, izjādes ar zirgiem. Radošam garam plkst. 12.00 varēs vērot deju ansambļa "Liedags", senioru deju kopas "Brīzīte", vidējās paaudzes deju kolektīva "Kurzeme" un senioru deju kolektīva "SenKurzeme" dančus. Kursēs arī svētku  Mazbānītis. Informāciju par Mazbānīša kursēšanas laikiem, muzeja darba laikiem un cenrādi var apskatīt muzeja mājas lapā muzejs.ventspils.lv.

Vakarā, plkst. 20.00, Piejūras brīvdabas muzejā notiks jaunā folka grupas "Jauno Jāņu Orķestris" koncerts. Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.  Pieejamas tikai 500 biļetes! Ieeja koncertā no plkst. 19.30, no Riņķa ielas pie lielā enkura.

Kā Jūras svētkos pienākas – visa centrā pati jūra. No plkst. 19.00 līdz 24.00 Pludmales saulrieta mūzika sērfotāju pludmalē pie kafejnīcas "Surf Saulīte". Visa vakara garumā spēlēs DJ Žanis, bet uz saulrieta laiku, no plkst. 21.00 līdz plkst. 22.00, tikšanās ar dziesminieku un dzejnieku Andri Akmentiņu.

Ventspils muzejs svētkus ieskandinās jau no 8. jūlija, bet galvenās aktivitātes piedāvās sestdien, 11. jūlijā. Herberta Dorbes memoriālajā muzejā 8. jūlijā plkst. 15.00 sāksies radoša nodarbība papīra kuģīšu gatavošanā "Vakar bijām ostas malā, tur tik daudz kuģu, ka netiek galā...". Savukārt, 10. jūlijā no plkst. 9.30 "…vētras putni kad spārnus sit…" –  radoša  nodarbība bērniem. 11. jūlijā Amatu māja piedāvās savādākus Jūras svētkus – dabas materiālu darbnīcas – aušanu ar jūras zālēm, jūras gleznu veidošanu, ziepju un ziepju trauku izgatavošanu. Par vienu no centrālajām svētku vietām kļūs

Stipra lietus vai vēja  gadījumā notikumi var tikt atcelti vai pārcelti, tādā gadījumā par to tiks paziņots Ventspils Kultūras centra Facebook lapā.

Lai ievērotu valstī noteiktos drošības pasākumus, mainīts ierastais pasākuma formāts. Gan pasākumu laikā, gan ikdienā lūgums ņemt vērā spēkā esošos ierobežojums -  ievērot 2 metru distanci. kā arī, ja ir saslimšanas simptomi, tad palikt mājās, lai pasargātu gan sevi, gan apkārtējos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38452005sec.