Ventspilī norisinās Baltijas valstīs lielākās kaitborda sacensības "Kite Party 2012"

Šogad Baltijā lielākais un tradīcijām bagātākais kaitbordistu salidojums jeb "Kite Party 2012" norisināsies no 2012. gada 26. līdz 29. jūlijam Ventspils sērfa pludmalē. Nedēļas nogali jau astoto gadu piepildīs gan sacensības un kaitborda apmācības, gan neatņemamas aktīva dzīvesveida sastāvdaļas – koncerti un pludmales ballītes, kurās tiek gaidīts ikviens. Vērot sacensības būs interesanti visiem – gan ventspilniekiem, gan pilsētas viesiem, jo skats, kad debesīs paceļas desmitiem un pat simtiem krāsainu kaitborda pūķu, ir pārsteidzošs.

"Kite Party 2012" sacensībās būs elpu aizraujoši kaitborda triki un sportisks gars četrās disciplīnās sieviešu un vīriešu konkurencē – Freestyle, Course Race, Wave, kā arī līdz šim "Kite Party" vēl nebijušā sērfošanas disciplīnā – SUP Race. Sportisti no Baltijas un kaimiņvalstīm Ventspils sērfa pludmalē sacentīsies piektdien un sestdien. Precīzs sacensību norises laiks ir atkarīgs no laikapstākļiem un vēja ātruma, taču aktivitātes pludmalē notiks arī nepietiekama vēja apstākļos.

Vakaros "Kite Party 2012" apmeklētāji tiek aicināti uzsildīt līdz šim drēgno Latvijas vasaru, metoties saulainos un tropiskos DJ mūzikas pavadījuma ritmos Ventspils pludmalē. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies DJ Chi Chi Chilayz, perkusionists Tomass Delle, Mixmaster AG un VJ Lii. Piektdienas vakarā atpūsties sanākušie kopā ar kaiteriem varēs piedalīties improvizētā jam session, kurā sportisti vienosies kopīgā muzicēšanā. Par vienu no spilgtākajiem Chill out vakara momentiem – Francijas disko karaļa Cerrones muzikālo šovu uz lielā ekrāna Cerrone Dance Party Live at Versailles – rūpēsies Lattelecom TV un mūzikas kanāls iConcerts.

Paredzētas arī īpašas aktivitātes tiem, kas pagaidām ar kaitbordu ir uz „Jūs”, bet vēlas apgūt šī sporta veida pamatus. Topošajiem kaiteriem ir iespēja apmeklēt apmācību semināru, kas norisināsies 26. jūlijā, visas dienas garumā. Tas ļaus gan teorētiskā, gan praktiskā ceļā gūt priekšstatu par to, kas ir kaitbords, apgūt tā pamatus, drošības noteikumus, inventāra prasības un sākt kaitot.

Tiesnešu rindās – profesionāls kaiteris Cesar Portas

Šogad vērtīgs papildinājums "Kite Party" tiesnešu kolektīvam būs profesionālais kaitbordists Cesar Portas. Galvenais Cesar uzdevums Latvijā būs novērtēt sacensību dalībnieku sniegumu gan Freestyle, gan Wave disciplīnās, bet skatītāju priekam viņš sniegs arī Freestyle paraugdemonstrējumus. Spāņu izcelsmes kaitbordists ar vēja un pūķa savaldīšanu nodarbojas jau kopš 2000. gada. Kopš 2004. gada viņš vienmēr bijis pasaules labāko kaitbordistu desmitniekā, un šobrīd aktīvi piedalās North Kiteboarding komandas promo aktivitātēs.

Kaitbords – no 2016. gada arī olimpiskā disciplīna

Kaitborda kā sporta veida popularitātes pieaugumu ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē apliecina arī nesen apstiprinātais jaunais statuss – tas ir oficiāli iekļauts 2016. gada vasaras olimpisko spēļu programmā, kas norisināsies Riodežaneiro, Brazīlijā. Starptautiskā Zēģelēšanas Federācija (International Sailing Federation, ISAF) nolēma, ka kaitbords kā dēļu burāšanas sports turpmāk aizstās vindsērfingu.

Reģistrēties "Kite Party 2012" sacensībām, semināriem un atpūtas pasākumiem, kā arī iegūt plašāku informāciju par pasākuma norisi ir iespējams mājas lapā www.kiteparty.lv, www.facebook.lv/kiteparty.lv un www.draugiem.lv/kiteparty.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68399715sec.