Notiks starptautiskais Jūrkalnes mākslas plenērs

Šogad jau tradicionāli jūlija mēneša pirmajās desmit dienās Jūrkalnē notiek starptautisks mākslas plenērs, kas šoreiz tiek veltīts suitu tematikai. Plenērs noslēgsies 10. jūlijā, kad tiks atklātas izstādes Jūrkalnes krodziņos, kā arī vides objekts Gudeniekos.

Jūrkalnes plenērs aizsākās 2010. gadā, kad mūziķis un mākslinieks Igo ar Jūrkalnes pašvaldības atbalstu organizēja pirmo mākslas plenēru. Šogad tā īstenošanā ir iesaistījušās arī Ventspils, Kuldīgas un Alsungas novadu pašvaldības, kā arī Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Šī gada Jūrkalnes plenērā piedalās Didzis Grodzs, Ingrīda Pičukāne, Ieva Caruka, Ieva Sara Breikša, Velga Jansone, Ilze Dūdiņa, Ivars Miķelsons, Valentino Dilginas, Dovile Kvekšaite un Saule Zelnite.

Mākslinieki tika iepazīstināti ar vēsturisko Suitu novadu – Jūrkalnes, Alsungas un Gudenieku vēsturi, kultūru, tradīcijām un skaistākajām ainavām. Suitu kultūra, tāpat kā Jūrkalnes daba, ir spēcīgi ietekmējusi plenēra dalībnieku radītos darbus.

Plenēra ietvaros 5. jūlijā Jūrkalnes Ugunspļavā notika arī bērnu plenērs, kur jaunieši no Ventspils, Alsungas, Kuldīgas un Skrundas novada piedalījās mākslinieku vadītās radošajās darbnīcās, apgūstot grafikas, tēlniecības, stikla mākslas, metālapstrādes un tekstila pamatus.

10. jūlijā tiks atklātas plenēra darbu izstādes Jūrkalnes krogos – pulksten 12.00 krodziņā "Rīva", pulksten 13.00 "Pilsberģu krogā" un pulksten 14.00 "Zaķu krogā". Savukārt pulksten 15.30 Gudenieku pagasta mājās "Kalniņi" pie ceļu Gudenieku - Ēdoles, Alsungas – Ķikuri krustojuma tiks prezentēts jauns vides objekts – plenēra laikā radītā Suitu tikšanās vieta.  Plenēra atklāšanas noslēgums iecerēts pulksten 18.00 viesu namā "Imantas" Jūrkalnes pagastā Labragā.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64419603sec.