Ventspils ventu kampaņa iekļūst visvairāk apbalvoto pasaules kampaņu topā

Ventspils ventu kampaņa jeb projekts "Valsts valstī", ko Ventspils pilsēta īstenoja sadarbībā ar reklāmas aģentūru "DDB Worldwide Latvia" un sabiedrisko attiecību aģentūru "Nords Porter Novelli", dala 2. vietu ar pazīstamā zīmola "Procter & Gamble’s" olimpisko sabiedrisko attiecību kampaņu komunikāciju nozarē respektētā sabiedrisko attiecību ikgadējā ziņojuma "Holmes Report" pētījumā par 2013. gada Globālā radošuma indeksu (2013 Global Creative Index).

Īpašs ir fakts, ka Ventspils ventu kampaņa ir pirmā kampaņa no Latvijas, kas jebkad iekļuvusi "Holmes Report" pasaulē radošāko PR kampaņu topā.

1. vietu saskaņā ar šo indeksu ieguvis uzņēmuma "Kern & Sohn’s" Rūķa eksperiments.

Indeksa piešķiršanā tika analizēti vairāk kā 25 sabiedrisko attiecību kampaņu  pieteikumi un uzvarētāji, vērtējot kampaņu sasniegumus 12 mēnešu periodā. Analīzē tika iekļauti tādi sabiedrisko attiecību kampaņu konkursi kā "PRWeek Awards", "European Excellence Awards", "Cannes PR Lions" un "SABRE Awards". Kampaņas tika analizētas saskaņā ar "Holmes Report" metodiku, vērtējot to ievērojamību, ģeogrāfisko vietu, kā arī novērtējumu sabiedrisko attiecību kopienā.

Labāko 15 sabiedrisko attiecību kampaņu sarakstā pārstāvētas gan tādas tradicionālās sabiedrisko attiecību lielvalstis kā ASV un Lielbritānija, gan arī Latvija, Vācija, Singapūra, Ķīna  un Nīderlande.

Ventspils ventu kampaņas pamatā ir pilsētas unikalitāte – ideja par Ventspili kā valsti valstī. Pilsētai ir savs karogs, savs ģerbonis, sava valoda un pat sava laika zona, tāpēc likumsakarīgs bija lēmums par savas naudas – ventu – ieviešanu un savas virtuālās vēstniecības www.visitventspils.com izveidi.

Ventspils ventu kampaņa jeb koncepts "Valsts valstī", kuru Ventspils pilsēta īstenoja sadarbībā ar aģentūru "DDB Worldwide Latvia", guvusi panākumus arī iepriekš.

Ventspils venti jau guvuši ievērojamus panākumus starptautiskajā radošās izcilības festivālā "ADwards" 2012.gada martā – Ventspils venti ieguva zelta ordeni integrēto kampaņu kategorijā, uzvarēja tautas balsojumā un ieguva festivāla Grand Prix.

Tāpat Ventspils ventu kampaņa 2012. gada maijā ieguva sudraba godalgu prestižajā starptautiskajā Kijevas reklāmas festivālā, kur tā startēja PR (sabiedrisko attiecību) kampaņu kategorijā.

Savukārt divus apbalvojumus tā saņēma 13.starptautiskajā reklāmas festivālā "Golden Hammer" – zelta āmuru reklāmas kampaņu kategorijā un sudraba āmuru – PR kategorijā.

2012. gada novembrī Ventspils ventu kampaņa jeb projekts "Valsts valstī" uzvarējusi mazbudžeta kategorijā konkursā "Password 2012".

Savukārt tā paša gada decembrī konkursā "Eiropas Izcilības balva 2012" ("European Excellence Awards 2012") Ventspils ventu kampaņa ieguva īpašo žūrijas balvu par radošumu un inovatīvu pieeju, kā arī kļuva par uzvarētāju kategorijā "Kampaņu uzsākšana" ("Launch"), kur tā izkonkurēja tādu kompāniju kā "Marks & Spencer", "Samsung Electronics", "Sony Ericsson" un Bornmutas (Lielbritānija) tūrisma biroja īstenotās kampaņas. Žūrija, piešķirot īpašo balvu, Ventspils ventu kampaņu izcēla no vairāk kā 1600 iesniegtajiem projektiem.

2013.gada februārī Ventspils ventu kampaņa guva panākumus konkursā "Digital Marketing Adwards 2012" ("Digitālā mārketinga  balva 2012"), iegūstot piekto vietu kategorijā "Inovatīvākā digitālā mārketinga stratēģija".

2013. gada maijā Ventspils ventu kampaņa ieguva zelta godalgu starptautiskajā konkursā "Gold SABRE Awards 2013" kategorijā "Institūciju tēls".

Ventu ieviešana izraisīja plašu rezonansi gan Latvijā, gan ārvalstīs. Kampaņas pirmajā periodā bija iespējams iegūt dāvanā 300 ventus, apmeklējot Ventspils Tūrisma informācijas centru jeb Ventu banku. Savukārt no 2011.gada decembra ventus iespējams nopelnīt, reģistrējoties un izpildot dažādus uzdevumus Ventspils virtuālajā vēstniecībā www.visitventspils.com.

Nords Porter Novelli, kas dibināta 1999. gadā, ir viena no vadošajām un vairāk apbalvotākajām Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūrām, kas saņēmusi SABRE, EFFIE, Golden Hummer, Golden Drum un neskaitāmas Baltic PR Awards balvas. NPN ir Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācijas dibinātāja un padomes locekle. Aģentūrai ir 13 gadu pieredze Latvijā, Baltijā un kopš 2008. gada arī Ukrainā. NPN meitas uzņēmums ir NECom - vadošā pasākumu mārketinga un sponsorēšanas aģentūra Latvijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45729423sec.