Ventspils muzejā sākas cita sezona

Ventspils muzejs piedāvā jaunu pasākumu ciklu, kura ietvaros iepazīstināsim ar Ventspils muzeja mūzikas instrumentiem un piedāvāsim augstvērtīgus muzikālus priekšnesumus.

Pirmais šā cikla pasākums notiks jau šajā piektdienā, 1. novembrī, pulksten 18:00 Livonijas ordeņa pilī, Jāņa ielā 17 (1. stāvā), kad koncertprogrammu "Skaista mūzika" piedāvās Latvijas Nacionālās operas trio - Juris Žvikovs (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole) un Inga Sunepa (čells). Izcilie mūziķi izpildīs šādus skaņdarbus: Gaspars Kassado 1. daļa no trio Do mažorā "Allegro risoluto"; Jozefs Haidns 1. daļa no trio Fa mažorā, Hob:XV/6 "Vivace"; Jāzeps Mediņš "Romance", Pēteris Plakidis "Romantiskā mūzika"; Antonins Dvoržaks Dumka La mažorā no trio op. 90 "Andante"; Astors Pjacolla trīs daļas no cikla "Gadalaiki" – "Pavasaris", "Rudens", "Ziema"; Emīls Dārziņš "Melanholiskais valsis" Jāņa Ķepīša pārlikumā vijolei, čellam, klavierēm.

Pirms koncerta Ugāles ērģeļbūves darbnīcas vadītājs, mācītājs Jānis Kalniņš un muzeja direktore Margarita Marcinkeviča pastāstīs par to, kā radusies doma par jaunā pasākuma cikla izveidi un kā tas norisināsies turpmāk.

Koncerta laikā pianists, starptautisku konkursu laureāts, Latvijas Lielās Mūzikas balvas 1993. gada laureāts un 2013. gada nominants, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas klavieru katedras docents Juris Žvikovs savas partijas izpildīs uz pianīna Rönisch.

Atnāciet un uzzināsiet, kāpēc tieši šis simtgadīgais pianīns, kuru ikdienā redzam Livonijas ordeņa pils iekšpagalmā, no visiem Ventspils muzeja krājumā esošajiem vērtīgajiem un interesantajiem mūzikas instrumentiem ir pirmais, ar kuru iepazīstinām, kā tas ir saistīts ar Ugāles ērģeļdarbnīcu, pianistu Juri Žvikovu un pat ar vecmeistariem komponistiem brāļiem Mediņiem!

Tiem, kuri interesējas par mūzikas vēsturi un regulāri apmeklēs cikla "Iepazīstam Ventspils muzeja mūzikas instrumentus" pasākumus, piedāvāsim portfolio, kurš pakāpeniski pildīsies ar informāciju par mūzikas instrumentiem un to vēsturi.

Pasākumu norisi finansē Ventspils pilsētas dome un atbalsta Ugāles ērģeļbūves darbnīca. Atbalstu sabiedrības informēšanā sniedz SIA "Ventas Balss".

Ieeja pasākumā ar muzeja biļetēm: pieaugušajiem – Ls 1,50/EUR 2,13, skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 0,75/EUR 1,07, ģimenes biļete (2 pieaugušie + 1 – 5 bērni) – Ls 2,50/EUR 3,56. Nododot ventus (sk. www.visitventspils.com), iespējams saņemt atlaides!

Vairāk informācijas interneta vietnē www.muzejs.ventspils.lv

  

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74747014sec.