Šonedēļ Ventspilī notiks Latvijas Amatierteātru salidojums

Šajā nedēļas nogalē - no 2014. gada 25. līdz 27. jūlijam Ventspilī norisināsies XIII Latvijas Amatierteātru salidojums. Ventspils pilsētā un novadā tiks spēlēti 39 no aizvadīto gadu veiksmīgākajiem Latvijas amatierteātru iestudējumiem - dažādi pēc žanra, formas, attēlotā laikmeta, kā arī izteiksmes līdzekļu izvēles.  

Ikviens aicināts apmeklēt arī pasākuma atklāšanas IESPĒLES ar jūru un sauli piektdienas, 25.jūlija vakara saulrietā Ventspils pludmalē, salidojuma PRIEKŠSPĒLES teātra izrāžu kostīmu un tērpu izstādēs un visu salidojuma dalībnieku PIESPĒLES teatrālajā paklājā Ostas ielas promenādē.

''Trīs dienas vairāk nekā 2000 dažādu profesiju ļaudis, kuriem pasaules uztvere un atklāšana caur teātri ir aizraušanās un dzīves nepieciešamība, piepildīs Ventspili un Ventspils novadu ar savu azartu un prieku,'' stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra amatierteātru eksperte Dace Vilne.

''Tas ir mūsu laiks, kurā maz vai pavisam nemaz neatliek vietas iztēlei, emocionalitātei un idejai. Iztēle tiek aizstāta ar priekšstatiem, emocionalitāte ar skepsi, ideja ar formu...

Latvijas amatierteātri savā būtībā ir tik pamatīgi kā kartupeļi, ko tradicionāli pieņemam par sava uztura pamatu, viens lielāks, cits mazāks, viens sarežģītāks, cits vienkāršāks, bet visi būtiski un nozīmīgi. Un visi tie tiecas atraisīt sava skatītāja iztēli, emocijas, stāstot stāstus par sev patiesi svarīgo. Reizēm šo lekno, sulīgo stāstu lakstu biežņā noviz kāds kartupeļa zieds kā dāvana, atziņa, sapratne par jēgu, būtību: būt, lai nezustu spēks sapņot un ilgoties...  

Novēlu visiem un katram saglabāt krietna Kartupeļa Pašcieņu un nezaudēt Ziedēšanas vēlmi,'' tā salidojuma mākslinieciskais vadītājs, režisors Imants Jaunzems.

XIII Latvijas Amatierteātru salidojumu apmeklēs arī režisoru grupas no Igaunijas un Lietuvas, tostarp Klaipēdas Universitātes Mākslas fakultātes docenti Gitis Padegimas un Gedimins Šimkus, kā arī Režijas katedras vadītāja docente Danute Vaigauskaite. Viesu vidū būs arī teātra zinātnieces Joke Elbers no Nīderlandes, Jevgeņija Rozanova no Maskavas, kā arī Latvijas teātru zinātniece Līga Ulberte.

Lai gan amatierteātri ir arī Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dalībnieki, tik plaša kopā būšana tikai un vienīgi teātra spēlētājiem notiek reizi četros gados.

Salidojuma norise www.dziesmusvetki.lv, Ventspils pilsētas domes Kultūras centra mājas lapā www.kulturascentrs.ventspils.lv, kā arī Ventspils pilsētas mājas lapā www.ventspils.lv.

XIII Latvijas Amatierteātru salidojumu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Ventspils pilsēta sadarbībā ar Ventspils novada pašvaldību.

Atbalsta Latvijas Televīzija, Apollo.lv, SIA ''Kurekss'', Užavas alus, Ventspils Brīvostas pārvalde, SIA ''Moller Auto Ventspils'' un SIA ''HART auto''.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.322088sec.