Ventspils iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par svētku dekorējumiem pilsētā

Šonedēļ ir uzsākta Ziemassvētku dekorāciju noņemšana. Lai izvērtētu gada sirsnīgāko un ģimeniskāko svētku rotu pilsētā 2014./2015. gada ziemas sezonā, kā arī, lai nākošos Ziemassvētkos tā būtu vēl skaistāka un interesantāka, iedzīvotāji tiek aicināti izteikt viedokli un priekšlikumus.

Ventspils pilsētas dome un p/i „Komunālā pārvalde” aicina sniegt novērtējumu par nule kā aizvadīto svētku rotājumiem, kā arī izteikt priekšlikumus un idejas, kādi vēl rotājumi un kurās vietās varētu greznot Ventspili Ziemassvētkos un Jaunajā gadā šī gada nogalē.

Viedokļi un priekšlikumi tiks pieņemti līdz š.g. 30. janvārim, zvanot uz Iedzīvotāju informācijas centru pa tālruni 63601270, sūtot ierosinājumus uz e-pastu [email protected], kā arī komentāros pie šīs ziņas.

 Kā jau iepriekš ziņots, darbs pie Ziemassvētku dekoru uzstādīšanas 2014. gadā sākts jau oktobrī, bet pilsēta svētku gaismiņās iedegās 29.novembrī.

Kopumā pilsētā ar spuldzīšu virtenēm tika izdekorēti vairāk kā 200 koku, uz tiem uzstādot kopskaitā 3000 elektrisko spuldzīšu virteņu, kuru kopējais garums 36 km.  Tāpat kā citus gadus, pie apgaismojuma stabiem pilsētā tika uzstādīti dažādi gaismas dekori, bet parkos, skvēros un citviet izvietoti dažādi izgaismoti vides objekti.  

Daudz dekoru saglabāti no iepriekšējiem gadiem, taču, lai būtu interesantāk, vairāki dekori pamainīti vietām un atsevišķos ielu posmos arī nedaudz citādāk izkārtoti. Piemēram, Saules ielas dekori ''Sniegavīrs uz slēpēm'' uzstādīti tikai katrā otrā apgaismojuma stabā, tādējādi izdekorējot Saules ielu visā tās posmā no Lielā prospekta līdz pat slēpošanas kalnam ''Lemberga Hūte''.  Pamainīts dekoru izvietojums arī Jūras ielā, Kuldīgas ielā un Ganību ielā.

Kā jau ierasts, ik gadu iedzīvotāju un pilsētas viesu priekam tiek uzstādīti arī jauni dekori. 2014. gadā nomainīti novecojušie dekori uz viadukta, kā arī izvietotas jaunas kompozīcijas Rātslaukumā, Sofijas ielā, Ventas tilta apļos un citviet.

Tā kā 2015. gads ir Kazas gads, turpinot ierasto tradīciju, Lielajā prospektā tika uzstādīta izgaismota Kazas skulptūra. Tā papildināja iepriekšējo gadu gaismas objektus atbilstoši gadu simboliem.

Ziemassvētku egles uzstādītas tika Rātslaukumā, Pārventas centrā, Bērnu pilsētiņā, bērnu parkā ''Fantāzija''. Izdekorētas arī divas augošas eglītes pie Ventspils pilsētas domes un Lielajā prospektā pie Aleksandra ielas, kur arī notika Jaunā gada sagaidīšanas pasākums.

Rātslaukumā pēc divu gadu pārtraukuma tika uzstādīta egle, kas veidota no daudzām mazām dabiskām eglītēm, bet Pārventas centrā - saliekamā mākslīgā karkasa egle.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51741791sec.