Iepazīsti seno Ventspili kinolektorijā «Nepārejošā Latvija. Salas laika upē»

Ceturtdien, 2015. gada 24. septembrī, plkst. 12.00 Ventspils Galvenā bibliotēka un Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs aicina uz kinolektoriju "Nepārejošā Latvija. Salas laika upē".

Apmeklētāji varēs iepazīties ar 2 stundas ilgu kino programmu, kurā kino kadri stāsta par Ventspili no 1924. gada līdz 1990. gadu sākumam. Vislielākā uzmanība kinohroniku skatījumā pievērsta Ventspils ostai dažādos laikposmos, sākot no sižeta par kokmateriālu iekraušanu kuģī Ventspils ostā 1924. gadā līdz mūsdienām. Pilsētas izaugsmi atspoguļo hroniku sižeti par pilsētas labiekārtošanas darbiem, Ventspils universālveikalu un mūzikas vidusskolu, sacensībām jaunajā Ventspils velotrekā, rūpnīcu "Ventspils koks", Ventspils pludmali, jauno tiltu pār Ventu, pilsētas pašdarbības kolektīvu uzstāšanos, Ventspils vēstures un jūras zvejniecības brīvdabas muzeju, Ventspils naftas eksporta bāzi un ostas rūpnīcu, ekoloģisko situāciju pilsētā. Kino programmu papildinās kino zinātnieka Agra Redoviča stāstījums par kinodokumentiem un tajos atspoguļotajiem notikumiem.

 Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs ir viens no mūsu valsts lielākajiem Latvijas kultūrvēsturiskā audiovizuālā mantojuma glabātājiem, kurā uzkrāts nozīmīgs mūsu valsts vēstures audiovizuālais dokumentējums par Latvijas apdzīvotām vietām, cilvēkiem un politiskās, sabiedriskās un kultūras dzīves norisēm Latvijā no 1910. gada līdz pat mūsdienām. Īpaši nozīmīga un interesanta ir laikposmā no 1920. gada līdz 1996. gadam radīto kinohroniku un kinožurnālu kolekcija, kas sniedz iespēju arī pēc gadu desmitiem sajust apturēto laiku, redzēt dažādus notikumus, salīdzināt un apjaust daudzās vēsturiskās pārmaiņas, kas 20. gadsimtā ir skārušas Latviju.

2015. gada rudenī arhīvs ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu piedāvā interesentiem sešās Latvijas pilsētās - Rēzeknē, Ventspilī, Cēsīs, Jūrmalā, Valmierā un Jelgavā - apmeklēt kinolektorija ciklu "Nepārejošā Latvija. Salas laika upē". Kinolektorija ciklu arhīvs organizē sadarbībā ar pilsētu pašvaldību institūcijām – Latgales Kultūrvēstures muzeju Rēzeknē, Ventspils bibliotēku, Cēsu Centrālo bibliotēku, Jūrmalas Kultūras centru, Valmieras Kultūras centru, Jelgavas reģionālo tūrisma centru.

Ieeja uz pasākumu bez maksas, aicināti visi interesenti.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5102241sec.