Cēsu izstāžu namā Signes Vanadziņas izstāde «Septiņi gadalaiki»

No 16.septembra līdz 16.oktobrim Cēsu Izstāžu namā apskatāma Signes Vanadziņas izstāde "Septiņi gadalaiki".
Signe Vanadziņa mākslas vidē pārliecinoši ienāca deviņdesmito gadu beigās,vēl studējot Latvijas Mākslas akadēmijā, pārsteidzot ar savu dzīvespriecīgo pasaules redzējumu un sulīgo krāsu izmantojumu. Krāsa spēlē galveno raksturlomu Signes darbos .Tā var būt piesātināti kontrastaina, citos darbos maiga, bet reizē krāsaina. Pāri dominējušiem krāsu laukumiem ir Signei raksturīgās švīkas un līnijas, kas iezīmē visai reālu pasauli šajās abstrakcijās. Signes māksla ir dzīvespriecīga. Tā ir krāsu eksplozija, kas padara pelēcīgo ikdienu par aizraujosū ceļojumu. Tā Linda Treija.
Kopš 1995.gada Signei Vanadziņai bijušas vairāk nekā 25 personālizstādes Latvijā un viņa piedalījusies vairāk nekā 50 grupu izstādēs Latvijā, Vācijā, Australijā, Zviedrijā, Somijā,Lielbritānijā un citur.

Jāņa Galdiņa izstāde "Tušas zīmējumi"


No 16.septembra līdz 16.oktobrim Cēsu Izstāžu namā apskatāma cēsnieka Jāņa Galdiņa izstāde "Tušas zīmējumi".
Cēsīs dzimušais (1941.) mākslinieks absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu un ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs.Nozīmīgu ieguldījumu Galdiņš devis Latvijas plakātu mākslā. Viņa darbi atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja, Latvijas Mākslas fonda un Maskavas Mākslas fonda krājumos. Šobrīd strādā pārsvarā zīmējumu tehnikā, to mākslinieks pārvalda pilnībā. Zīmējuma precīzās detaļas darbos un kompozīcija ir ļoti gleznieciska.
‘’Cēsis ir mana dzimtā pilsēta. Gadu gaitā iegūlušas atmiņā ar savu īpašo starojumu, bieži tur atgriežos. Pilsētas apkārtne ir bagāta ar izcilām dabas ainavām, to iespaidā arī tapusi daļa manu zīmējumu", tā Jānis Galdiņš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42809892sec.