Sagaidi svētkus Ungurmuižā

Adventes svētdienās no plkst. 12.00 – 16.00 Ungurmuižu piepildīs sveču liešanas, dekoru gatavošanas un dāvanu saiņošanas darbnīcas, gidu stāstījumi par muižas vēsturi, karstvīns, tēja, našķi un piparkūkas.

Vaska sveču liešanas tradīcijas stāstīs un katram savu sveci izliet mācīs Zanda Krūmiņa. Vasku gādājam no vietējiem biteniekiem!

27.11. un 11.12. kopā ar floristi Anci Kristiānu Ezermali darināsim svētku dekorus.

04.12. smalku pērļu, mežģīņu un filca egļu rotu meistarklasi vadīs Dace Zaharova - Odiņa.

Izstāde “Zvanu balsis”

Zvani baznīcu torņos kristietībā ir ticības simbols, bet sākotnēji tie katrā pilsētā un ciemā aicināja ļaudis sākt darbu vai pulcēja kādas nelaimes brīdī. Gadsimtu gaitā mainījušās arī zvanu formas, pēc smalkiem aprēķiniem tie spēja skanēt dažādās balsīs un spēja atskaņot pat skaņdarbus.

Izstāde "Zvanu balsis" vedīs dievnamu zvanu torņos un uz Valdaja zvanu muzeju, Ungurmuižā tā būs apskatāma līdz janvārim.


Būs iespēja iegādāties dāvanas no Ungurmuižas kolekcijas – porcelāna, stikla un papīra mākslas darbus, kā arī Daces Zaharovas Odiņas “vintage” rotas un egļu rotājumus. Radīsim Adventes noskaņām piepildītu laiku, lai iemācītos ko jaunu un izbaudītu muižas gaisotni! Aicinām pieteikties uz darbnīcām jau laicīgi pa t. 22007332. Savukārt Ungurmuižas restorāns darbnīcu apmeklētājiem piedāvās 10% atlaidi maltītei.

Ieeja: 15,00 EUR, bērniem līdz 7.g.vec.bez maksas.

11.decembrī plkst. 16.00 - Ziemassvētku laika baroka mūzikas koncerts “Sirds lūgšana”.

Koncertā dzirdēsim solisti Aiju Veismani, kas ir viena no jaunajām, perspektīvākajām senās mūzikas izpildītājām Latvijā, kā arī senās mūzikas ansambli Inégalité Mystique, kuru sniegumu bieži dzirdam Latvijas koncertzālēs, pilīs un muižās. Ansamblis kopš pirmās uzstāšanās reizes ir meklējis savu izteiksmes veidu, profesionāli pilnveidojoties, mēģinot atklāt vispirms sev un tad arī klausītājiem, kāpēc mūziķi sevi izsaka tieši senajā mūzikā, vēsturiskajā izpildījumā.

Koncertā skanēs pasaules slavenu komponistu mūzika - J. H. Kapsberger, A. Corelli, T. Merula, G. Platti, H. Purcell, G.F. Handel.


Koncertā piedalīsies: Aija Veismane / vokāls/

                                   Anna Naudžūne / baroka vijole/

                                   Danuta Ločmele / baroka čells/

                                   Veronika Rinkule / klavesīns/

Biļetes 12.00 EUR nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs, vai, iepriekš rezervējot, pirms koncerta.


Sīkāka informācija www.ungurmuiza.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.34061408sec.