«Cēsis 812» – lielākais bezmaksas festivāls Latvijā

Cēsu lielākie gada svētki, “Cēsis 812”, kā allaž tiks svinēti jūlija priekšpēdējā nedēļas nogalē – no 20.jūlija līdz 22.jūlijam. Arī šogad svētki norisināsies trīs dienu garumā, un tiks turpinātas veiksmīgi iedibinātās tradīcijas no Cēsu 810 un 811 gadu svinībām, kas pulcēja vairāk nekā 60 000 cilvēku. Cēsu svētku bagātīgā programma to padara par lielāko trīs dienu bezmaksas festivālu Latvijā.

Šogad svētku vadmotīvs ir “Svinam ar draugiem!”. Devīze izvēlēta gan tādēļ, ka pilsētas svētkos muzicēs vairākas grupas no Cēsu sadraudzības pilsētām un Pils dārzā saimniekos Hanzas savienības pilsētu amatu meistari un tirgotāji, gan arī tādēļ, ka cēsnieki aicināti lepoties ar savu pilsētu un uzņemt ciemiņus, tuvus un tālus, lai parādītu Cēsis gada krāšņākajā nedēļas nogalē.

“Cēsis 812” sāksies piektdienas vakarā ar Latvijā vienīgo bezmaksas rokmūzikas festivālu “Fono Cēsis”, kas šogad, tāpat kā 810 gadu svinībās, norisināsies Smilšu laukumā pie Cēsu tirgus. Sestdien koncerti sāksies jau no plkst.16.00, un “Fono Cēsis” festivāls noslēgsies ar kārtīgu ballīti līdz plkst.4.00 svētdienas rītā.

Piektdien Pils parkā izskanēs džeza un blūza vakars, kā arī notiks Latvijas Simtgades filmas “Paradīze 89” nakts kino seanss. Šogad svētkus papildinās Cēsu draugi no sadraudzības pilsētām – uz lielās Pils parka skatuves muzicēs vairākas grupas no Zviedrijas, Vācijas un Igaunijas.

Svētku piepildītāko dienu, 21.jūliju, sāks jau par tradīciju kļuvusī pilsētas modināšana ar pūtēju orķestra “Cēsis” orķestrmobīli.

Rožu laukumā un vecpilsētā sestdien notiks tradicionāli lielākais Cēsu tirgus, kas arī šogad pulcēs vairāk nekā 500 amatnieku un mājražotāju. To papildinās vēsturiskais Hanzas tirgus Cēsu Pils dārzā, kas uzburs vīziju par to, kāds tirgus bija tālajā 1375.gadā.

Sadarbībā ar “AMD World Champion of Custom Bike Building” un Cēsu biedrību “MC XIII” Cēsu pils parkā sestdien pulcēsies simtiem motociklu. Rūcošā pasākuma galvenais notikums būs starptautisks pārbūvēto motociklu šovs. Vakarā Cēsu pils parkā koncertēs Cēsu sadraudzības pilsētu kolektīvi, daudzas Latvijā populāras grupas, kā arī pēc krāšņā svētku salūta notiks balle ar grupu “RR-band”.

Svētku kulminācija būs cēsnieku gājiens lukturu gaismā un salūts. Gājiena noslēgumā ap plkst.23.00 uz Pils estrādes notiks Cēsu novada pašvaldības un AS "Cēsu alus" balvas "Cēsnieks 2018" pasniegšana un svētku salūts.

Neaizmirstot par mazajiem svētku svinētājiem, Maija parkā gaidīs atrakcijas, aktivitātes un pārsteigumi bērniem un jauniešiem.

Arī šogad Pils laukumā atradīsies atpūtas zona, kur visu dienu līdz pat vēlai nakts stundai valdīs brīva gaisotne, notiks dažādu stilu modes skates, priekšnesumi, varēs pilnveidoties stila un aksesuāru darbnīcās. Vakarā Pils laukumā spēlēs Vidzemes kamerorķestris, pēc kura koncerta plānota laika pavadīšana mierīgās mūzikas skaņās.

Svētku izskaņa – svētdiena –, kā ierasts, noritēs sportiskā gaisotnē. Pirtsupītes graviņā notiks populārās “Zelta mopēda” motokrosa sacensības, tāpat Cēsīs norisināsies “Ghetto Games” spēles, Vienības laukumā notiks vasaras slēpju skrējiens, kā arī gaidāmas citas sportiskās aktivitātes, kur savas prasmes varēs pārbaudīt ikviens Cēsu pilsētas svētku svinētājs.

Svētdienas vakarā Cēsu Pils parkā notiks Cēsu Mākslas festivāla koncerts “Dzimuši Latvijai” ar Marinu Rebeku un Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri.

Cēsis dibinātas 1206.gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā un Latvijas karoga dzimtene.

Vērienīgos svētkus atbalsta AS “Cēsu alus” un SIA “Cēsu siltumtīkli”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72305202sec.