Cēsu izstāžu namā atvērs jaunas izstādes

2019. gada 19. septembrī, plkst. 18.00 Cēsu izstāžu namā tiks atvērtas jaunas izstādes - Lailas Balodes akvareļu izstāde "Godātais ūdens" un tekstilmākslas izstāde "Kurss".

"Godātais ūdens" ir mākslinieces 7. personālizstāde Cēsu izstāžu namā. Pirmā, kuras nosaukums bija "Šūpoles", notika Cēsu Izstāžu namā 1990.gadā. Paralēli aktīvai izstāžu darbībai un dalībai dažādos mākslas pasākumos gan Latvijā, gan ārpus tās, Laila Balode nepārtraukti ir bijusi saistīta ar Cēsu mākslas dzīves notikumiem.

"Viena no talantīgākajām savas paaudzes akvarelistēm. Darinājusi lielformāta akvareļu lapas ar sarežģītām figurālām kompozīcijām, kurās risinātas kustību, ritmu problēmas gleznieciskā piesātinājumā. Akvareļtehnikas specifikas ietvaros veiksmīgi izkopusi drosmīgus silti vēsā pretnostatījumus. Darbojusies arī grāmatu grafikā. Veidojusi māksliniecisko ietērpu E.Virzas poēmas prozā "Straumēni" TV uzvedumam (1988.)."

I. Burāne "Māksla un arhitektūra biogrāfijās" (1995.)

"Godātais ūdens" ir Lailas Balodes akvareļu izstāde, kurā var aplūkot pēdējos gados gleznotos akvareļus, kuri tapuši ciešā saistībā ar Cēsīm un tās apkārtni, tverot noskaņas, ko sniedz Latvijas daba.Daudzi darbi tapuši pie Amatas upes "Sīļu dzirnavās". Tā kā māksliniece daudz piedalās plenēros, izstādē būs redzamas arī tās noskaņas, kas veidojušās citos apstākļos un citā kultūrvidē.

Māksliniece Laila Balode stāsta:

"Godātais ūdens" – nosaukums izstādei ir izvēlēts, lai cildinātu akvareļglezniecības būtiskas sastāvdaļas – ūdens svarīgo lomu , kad tas pilda nozīmīgu funkciju darba radīšanas procesā, tikpat svarīgu kā citas, kad tas veldzē, nomazgā, aizskalo, atbrīvo, aizsargā, audzē, sasaldē, svētī.

Ūdens ir visas dzīvības pamatā. Un tādēļ kā māksliniecisks tēls nes sevī daudz kultūras nozīmes un norādes.

Gleznot akvarelī ūdeni ir reizē saistoši un riskanti, jo abiem tiem piemīt līdzīgas īpašības, bez kurām tie nebūtu atpazīstami – mirdzums, dzidrums, caurspīdīgums, dziļums, daudzslāņainība, atspīdums."

Izstāde "Kurss" - tiem, kas reiz ir studējuši uzreiz ir saprotams, ko nozīmē kurss.

Tie, kas kuģo ūdeņos vai gaisā vienmēr seko tam, lai ir pareizais kurss, jo laika apstākļi allaž ievieš savas korekcijas nospraustajā kursā. Tādēļ ik pa brīdim ir vērts pārbaudīt vai tas joprojām ir tas pats kurss?

Kursā, lai kādā aspektā to skata ir kautkas vienojošs. Arī mūsu Kursam - kurss uz netradicionālo tradicionālajā vai otrādi. Forma pret materiālu, materiāls pret aptākļiem, pašrealizācijas kontrole un veids kā to ieraudzīt.

Iztādes autori - Barbara Ābele, Iveta Ungure, Liena Muceniece, Jānis Trops, Jānis Urbanovičs.

Izstādes atvērtas līdz 3.novembrim

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60592198sec.