Cēsīs aicina izbaudīt Vasaras saulgriežu nedēļas nogali

Baudi vasaras pilnbriedu Cēsīs un apkārtnē!

2020. gada 22.jūnijā apmeklē Cēsu kauju 101. gadadienas pasākumus – izstādi pilsētvidē, kura stāsta par tā laika notikumiem, un piedalies izlaušanās spēlē "Cēsu kauju leģendas". Vairāk par gaidāmajiem pasākumiem lasi šeit. Iepazīsties arī ar vēl citām atpūtas iespējām Cēsīs.    

Cēsu Izstāžu namā jaunas izstādes    

Nedēļas nogalē Cēsu Izstāžu namā būs skatāmas divas jaunas izstādes. No 19.jūnija līdz 19.jūlijam baudīt varēs gleznotāju grupas izstādi "Satikšanās" un Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2020 foto darbus izstādē "Transformācija x 2".    

Gleznu izstādē "Satikšanās" ir sastapušās septiņas profesionālas gleznotājas - Ilze Smildziņa, Katrīna Gaile, Annas Laicāne, Alise Mediņa, Kristīne Guršpone, Ingrīda Suharevska un Marta Jurjāne un keramiķe Katrīna Šatalova. Ekspozīcijā varēs redzēt laikmetīgas eļļas glezniecības un keramikas darbus. Savukārt Rīgas Fotogrāfijas biennāle atklāj divu Somijas mākslinieku Sānas Vangas (Saana Wang) un Artora Jesusa Inkere (Artor Jesus Inkerö) meklējumus starp Austrumu un Rietumu kultūras telpām. Izstādes kuratore ir Inga Brūvere.    

Izstāžu atklāšanas dienā, 19.jūnijā Cēsu Izstāžu namā no plkst.16.00 varēs sastapt gan glezniecības un keramikas darbu autores, gan fotogrāfijas biennāles kuratori Ingu Brūveri.    

Darbu sāk zinātkāres centra "ZINOO" interaktīvā ekspozīcija    

Mazākos Cēsu viesus sākot no 20.jūnija brīvdienās gaida zinātkāres centrs ZINOO Cēsīs. Pagaidām interaktīvā ekspozīcija apmeklētājiem būs pieejama sestdienās un svētdienās no plkst.10:00 līdz 18:00.    

Centrs piedāvā aizraujoši darboties ar dažādiem priekšmetiem un aktivitātēm, kas ļaus katram pašam izmēģināt, kā darbojas visdažādākie dabas likumi – sākot ar fiziku un beidzot ar ķermeņa radītām ilūzijām!    

Piedzīvo saulgriežu maģiju Cēsu pusē    

Vasaras saulgrieži ir brīdis, kad piedzīvojam gada garāko dienu un īsāko nakti. Šos svētkus mēdz saukt arī par saulstāvjiem, jo saule vairākas dienas ļoti minimāli maina savu pozīciju, un šis ir laiks, kad sākas astronomiskās vasara. Piedzīvo Līgo svētku maģiju Cēsu pusē, izbaudot virkni pasākumu, sākot no dažādām izzinošām aktivitātēm par Līgo zālēm Cēsu apkārtnes pļavās līdz muzikāliem vakariem un sadziedāšanos Cēsīs, Riekstu kalnā kopā ar Cēsu pils kori. Pasākumu saraksts pieejams šeit.  

Cēsu pils kompleksa un Cēsu Tūrisma informācijas centra darba laiks svētkos    

Latvijas Uzvaras dienā, Cēsu kauju gadadienā 22.jūnijā Cēsu pils komplekss un Cēsu Tūrisma informācijas centrs būs atvērts no 10:00 līdz 18:00, savukārt Līgo dienā un Jāņu dienā abas iestādes būs slēgtas.     

Laikā, kad tūrisma informācijas centrs būs slēgts, aktuālo informāciju par tūrisma iespējām Cēsīs un apkārtnē var uzzināt, apmeklējot Cēsu tūrisma informācijas mājas lapu www.turisms.cesis.lv vai zvanot pa tālruni +371 28318318.     

Cēsu Tūrisma informācijas centrā ikviens var saņemt aktuālāko tūrisma informāciju par Cēsīm un tūrisma piedāvājumiem pilsētā, iepazīties ar Latvijas, Vidzemes un vietējiem tūrisma materiāliem un saņemt konsultācijas par citiem interesējošajiem tūrisma jautājumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.469558sec.