Cēsīs pieejams bagātīgs izstāžu piedāvājums

Šajā nedēļas nogalē baudi mākslu un vēsturi vairākās izstādēs un multimediālās performancēs. Cēsīs pieejams bagātīgs izstāžu piedāvājums, izdabājot dažādiem mākslas mīļotājiem.     

Cēsu Izstāžu namā no 2020. gada 24. jūlija apmeklētājiem būs skatāmas divas jaunas izstādes - gleznotāja Arta Butes izstāde "ArtIsCool" un tēlnieka Ivara Miķelsona izstāde "Uzkāp tur, nezin kur..". Izstādē "ArtIsCool" dominē divas tēmas – daba un klusā daba. A.Butes darbiem raksturīgi tādi netradicionāli krāsu savienojumi kā okers, perlamutrs, violets un ultramarīns. Tas piešķir audekliem zināmu dekoratīvu efektu un ļauj vilkt paralēles ar pasaulslavenā austrieša Gustava Klimta gleznām. Savukārt izstādē "Uzkāp tur, nezin kur.." būs redzami dažadu tēmu un periodu I.Miķelsona veidoti tēlniecības darbi. "Manas skulptūras neatrisina nekādas globālas problēmas, nemaisās politikā, nepiņķerējas sarežģītās koncepcijās un nešokē, lai tā piesaistītu uzmanību.", skaidro tēlnieks.

Šajā nedēļas nogalē pilsētā sāksies Cēsu Mākslas festivāla aktivitātes, kuru ietvaros Cēsu Laikmetīgās mākslas centrā (Raiņa ielā 27) no 25. jūlija līdz 28. augustam būs skatāma vizuālās mākslas izstāde "Skaņa, ko redzam. Telpa, ko dzirdam", kurā piedalīsies mākslinieki Kaspars Groševs, Pēteris Līdaka, Artūrs Punte,Jēkabs Voļtovskis, Krišs Salmanis, Kristaps Ģelzis un Ģirts Bišs. Izstādes kuratores ir Daiga Rudzāte un Žanete Skarule. Izstāde mēģinās atklāt skaņas daudzietilpīgo dabu un teju bezgalīgi daudzveidīgo ietekmi cilvēka iztēles laukā, vienlaikus pievēršot uzmanību tam, cik ietekmīga telpas sastāvdaļa ir tās skaņa.     

Cēsu pilsmuižas klētī (Pils laukumā 3) iepazīt var latviešu vecmeistaru gleznas multimediālajā izstādē "Simbolisms", kurā "atdzīvojas" vairāk kā 40 izcilu mākslinieku darbi. Īpaši radītas kustīgas animācijas un latviešu komponistu mūzika un dzeja atdzīvina telpu neparastā piedzīvojumā.

Pārsteidzošus un varonību apliecinošus indivīdu pretošanās stāstus atklāt var ekspozīcijā "Sirdsapziņas ugunskurs", kas izveidota padomju laika īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un vēsta par Latvijas okupāciju! Ekspozīcija sniedz padziļinātu ieskatu vietējās kopienas patriotismā un motivācijā.    

Cēsu pils komplekss aicina iepazīt mākslu un vēsturi vairākās multimediālās izstādēs. Līdz 26.jūlijam Cēsu Jaunās pils Semināru zālē ir apskatāma cēsnieces Baibas Feoktistovas krāšņo gleznu izstāde "Sieviete ir!", savukārt pils Bēniņu zāle aicina doties ceļojumā laikā, lai iepazītu Cēsu Vēstures un mākslas muzeja krājumu izstādē "Laika liecieki". Izstāde veidota, lai suminātu Cēsu muzeja 95 gadu jubileju. Viduslaiku pils abi torņi multimediālās ekspozīcijās stāstīs par pils vēsturi un iedzīvotājiem. Rietumu tornī var uzzināt Cēsu pils stāstu no tās rašanās līdz mūsdienām, savukārt dienvidu tornis vēsta par pils aizsardzības funkcijām.

Pasaules Latviešu mākslas centrā ikviens ir aicināts aplūkot gleznotāja Rolanda Kaņepa darbu izstādi "Tēlu karuselis". Rolands Kaņeps (1925-2011) bija latviešu trimdas gleznotājs, ievērojams ar figurālām kompozīcijām, kurām raksturīgs provokatīvs saturs. Mākslinieks glezno figurālas kompozīcijas, kas balstītas uz Bībeles un antīkās mitoloģijas sižetiem, savus varoņus ietērpdams mūsdienu cilvēku apģērbā un ievietodams sadzīviskā mūsdienu vidē. Izstāde būs skatāma no 3. jūlija līdz 11. septembrim.    

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56720996sec.