Baudi atvasaru Cēsīs ar koncertiem, pārgājieniem un laivām!

Skaisto atvasaras laiku pavadi Cēsu pusē. Šajā nedēļas nogalē Cēsīs un apkārtnē notiks vairāki koncerti, būs skatāmas izstādes un noritēs vairāki izziņas pasākumi. Rudens vēsmas dodies vērot dabā – apmeklē Cīrulīšu dabas takas vai veic nelielu laivu braucienu pa Gauju.

Izaicini draugus vai ģimeni, atvedot uz Cēsu Vēstures un mākslas muzeja Priekšmetu rādītavu (Skolas iela 6), lai pavadītu aktīvu un izzinošu sestdienu. 26. septembrī plkst. 12.00 nāc uz priekšmetu rādītavu, saņem uzdevumus un, ja būsi attapīgākais un veiklākais, pārvietojoties Cēsu ielās, varēsi laimēt piedzīvojumu Izlaušanās istabā Cēsu Jaunajā pilī!

Septembra noslēdzošajā nedēļas nogalē šogad pēdējo reizi  Cēsu viduslaiku pilī varēs sastapt seno amatu meistarus, dārznieci un viduslaiku spēļu meistaru, kā arī apmeklēt dienvidu torni un iepazīt ekspozīciju "Dzīve uz pulvermucas".

Sestdien 26. septembrī dzejas mēneša ietvaros, sadarbībā ar Cēsu Mazā Teātra aktieriem Ilzi Lieckalniņu un Mārtiņu Liepu notiks unikāla vakara ekskursija ar dzejas lasījumu pilsētvidē "Vēstules tālajai zvaigznei". Klātesošajiem būs iespēja dzirdēt šodienas Solveigas iespējamo saraksti ar Pēru Gintu, kā arī baudīt pikniku ar tēju. Ekskursijas sākums plkst.19.00. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot [email protected] vai zvanot 29109965.

Tāpat 26. septembrī Ungurmuižā gaidāms koncerts – tikšanās ar ģitāristu, komponistu un producentu Aivaru Hermani. Koncertā muzikālās kompozīcijas mīsies ar mākslinieka stāstījumu par viņa muzikālās karjeras veidošanu. Koncerta sākums plkst.18.00. Biļetes iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv, kā arī koncerta dienā Ungurmuižā.

Koncerts sestdien, 26.septembrī notiks arī Cēsu Sv. Jāņa baznīcā, kur varēs noklausīties Indras Rišes ērģeļkoncerta “Gadalaiki” pirmatskaņojumu. Koncertā piedalās ērģelnieks Aigars Reinis, kontrtenors Frīdrihs Teodors Krūskops, diriģents Andris Veismanis un Vidzemes kamerorķestris. Ieeja koncertā būs bez maksas.

Latvijā  jau sācies rudens, bet Austrālijā ir pavasaris! Pasaules latviešu mākslas centrā Cēsīs (Lielā Skolas iela 6) no 26.septembra būs skatāma jauna sezonas izstāde “Pavasaris Austrālijā”. Izstādes atklāšana notiks plkst. 16.00, un tajā būs apskatāmi 27 savās mākslinieciskajās izpausmēs atšķirīgu Austrālijas mākslinieku darbi. Sākot ar Imantu Tilleru, konceptuālajām Jāņa Rūdolfa Nedēļas skulpturālajām instalācijām un beidzot ar apjomīgajām sirreālajām Lidijas Dombrovskas-Larsones vīzijām un Ojāra un Edgara Grestes videoinstalācijām.

Savukārt Cēsu Vēstures un mākslas muzejs aicina Jaunās pils Bēniņu zālē doties ceļojumā laikā, lai iepazītu muzeja krājumu izstādē “Laika liecieki”. Izstāde veidota, lai suminātu Cēsu muzeja 95 gadu jubileju. Tā aicina iepazīt Cēsu pilsētas un novada vēsturi sākot no vissenākajiem laikiem līdz mūsu dienām. Visi stāsti ir cēsnieku izvēlēti un atspoguļo to, cik tematiski bagāts un plašs ir Cēsu muzeja krājums.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48980904sec.