Cēsu pilsdrupas ir tik sakoptas kā vēl nekad

Kopš 2009. aprīļa Cēsu pilsdrupu un tām piegulošās teritorijas sakopšanas un labiekārtošanas darbos bijuši nodarbināti vairāki desmiti bez darba palikušie Cēsu novada iedzīvotāji.

Bezdarbnieki nodarbināti sadarbībā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības aģentūru, kā arī Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā pasākuma "Darba praktizēšanas pasākumu nodrošināšana pašvaldībās darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai" ietvaros. Darbu vadītājs, Vidzemes Vēstures un tūrisma centra galvenais speciālists viduslaiku pils jautājumos Gundars Kalniņš atzīst, ka „ar cēsnieku pašaizliedzīgu darbu pilsētas galvenais tūrisma apskates objekts – pilsdrupas – šā gada laikā ir sakoptas kā vēl nekad”. Cēsnieku ieguldījumu atzinīgi novērtējuši arī pilsētas viesi, kas Tūrisma informācijas centra veiktajā apmeklētāju aptaujā kā vienu no galvenajiem pozitīvajiem iespaidiem minējuši sakopto vidi pils kompleksā.

Bez tam gada laikā pilsdrupu konservācijai no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda piesaistīti 12000.00 latu. Piesaistītais finansējums galvenokārt izlietots šobrīd viskritiskākajā tehniskajā stāvoklī esošās pils daļas – pirmās priekšpils rietumu torņa – konservācijas darbos. Neliela apjoma saglabāšanas darbi veikti arī pils austrumu korpusā, kur nostiprinātas atsevišķas, avārijas stāvoklī esošās mūra konstrukcijas. Darbus veicis restaurācijas uzņēmums „AQUA Latvia” restauratora V.J.Platā vadībā. Uzsāktos konservācijas darbus paredzēts turpināt arī nākamajā gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Ungurmuiža
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45221496sec.