Cēsīs atklāj mūsdienu mākslas mediju izstādi ARTprāts

Cēsu izstāžu namā 19.02.2010 plkst. 17.00 tiks atklāta mūsdienu mākslas mediju izstāde "ARTprāts".

Izstādes dalībnieki ir astoņi talantīgi Latvijas Mākslas akadēmijas studenti - Pēteris Noviks, Evija Timma - Novika, Reinis Dzudzilo, Krista Dzudzilo, Baiba Kalniņa, Jānis Noviks, Klāvs Loris, Ansis Dobičins.

Izstādes idejas autors un galvenais kurators Pēteris Noviks ir LMA Vizuālo komunikāciju nodaļas students, kas mākslas ekspertu atzinību izpelnījies vēl būdams Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola audzēknis. 2006.gadā, iegūstot prestižo starptautiskā konkursa LVMH balvu, piedalījies LVMH “Vienne 1900” izstādē LE PONT NEUF galerijā Parīzē. Latvijā strādājis pie vairākiem 3D vizuālizācijas projektiem, tai skaitā, pie XXIV Vispārējo Latviešu Dziesmu un deju svētku multimediju izstrādes.

P. Noviks: „Radās ideja apvienot jauno mākslinieku darbus, kuri sāk nest cita rakstura informāciju nekā cilvēki ir pieraduši. Mērķis ir sasniegt jauniešu un jebkuru cilvēku auditoriju, kuri vēlas paši kļūt par individuālas uztveres īpašniekiem un šīs apziņas vizuāla tēla radītajiem, jeb vienkāršojot visu - sākt radīt darbus, kas nes Tevis paša izjūtas un uztveri, neiespaidojoties no citiem”.

Kopējā izstādes koncepcija veidota ar mērķi parādīt mūsdienu mākslas mediju mijiedarbību un to, ka mākslas telpa neidentificējas tikai ar muzeju vecmeistaru darbiem, ka māksla brīvi komunicē savā starpā, visās tās dimensijās.

Izstādē aplūkojami gan glezniecības, gan grafikas, gan video un tēlniecības darbi, veidojot samezglotu robežlīniju kompozīciju - izjustu un skaistu, un padarot mākslu sirreāli reālu.

Izstāde „ARTprāts” norisinās līdz 7.martam.

Simboliski tā atklāj arī jaunu posmu Cēsu Izstāžu nama darbā. 20.februārī aprit 25 gadi kopš Cēsu pilsmuižas stallis–ratnīca ir pielāgots izstāžu veidošanai. 2010.gadu kopš šīs dienas var saukt par jubilejas gadu, tādēļ arī turpmākās izstādes, ko piedāvās Cēsu Izstāžu nams, būs pilnas pārsteigumu, emociju un jaunatklājumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93862605sec.