Cēsu pils kompleksā piedāvā paceļot laikā

Cēsu Pils komplekss skolēniem un jauniešiem, mācību gadu uzsākot, piedāvā paceļot laikā. Septembris ir klāt! Laiks plānot un noorganizēt savai klasei jautrāko un interesantāko rudens ekskursiju uz Cēsu pusi!

Cēsu viduslaiku pils ir dzīva vēstures lieciniece. Tā pastāstīs Tev un taviem draugiem savus stāstus, atklās noslēpumus un ļaus pašiem kaut nedaudz iejusties viduslaikos.

Ekskursija pa pili

Kopā ar atraktīvu gidu viduslaiku tērpā, iepazīsi Cēsu Livonijas ordeņa pils noslēpumus, dzirdēsi nostāstus, kā arī varēsi nokāpt gan baisajā pils cietumā, gan lukturīšu gaismā pa šaurajām vītņu kāpnēm uzkāpt pils Rietumu tornī.

Kas dzīvoja pilī?

Sveces liesmas izgaismotajos Cēsu pils mūros pils kalpotājs iepazīstinās ar ikdienas dzīvi Livonijas ordenī un atklās, kā pils iedzīvotāji veiksmīgi apvienojuši mūku dzīvi ticībā un pazemībā ar bruņinieka cīņas degsmi kaujas laukā.

Pils stāsti

Klausoties senās teikās un nostāstos, uzzināsi par pārdabiskiem un leģendām apvītiem notikumiem, kas risinājušies pils mūros.

Viduslaiku spēles

Varēsi iejusties viduslaikos ar dažādu spēka un veiklības spēļu palīdzību. Cīņa uz līdzsvara baļķa, staigāšana uz koka kājām, nūjas vilkšana un citi pārbaudījumi gaidīs jūs plašajā pils dārzā.

Podi muzejā

No 14.septembra kopā ar muzeja darbinieku Tev ir iespēja iepazīties ar podu kolekcijas daudzveidību no senatnes līdz mūsdienām. Būs arī viktorīnas, aktīva līdzdarbošanās un atjautīgi uzdevumi.

 

Seno lietu pasaulē

Kādas lietas sadzīvē izmantoja un kādus darbus darīja cilvēki dažādos laikos un vietās? Atbildes gūsi darbojoties kopā ar muzeja darbiniekiem un klausoties viņu stāstos.

Ķegļu spēle pils dārzā

Laiks paskries nemanot, ja kopā ar klasesbiedriem nolemsi uzspēlēt aizrautīgo 19.gs. boulingu pils dārzā. Noteikumi pavisam vienkārši – ripinot bumbu pa celiņu jānogāž 9ķegļi. Vari izdomāt arī pats savus noteikumus un spēle kļūs vēl jautrāka.

Naksnīgās Cēsis lāpu gaismā

Ja kopā ar klasi nakšņojat Cēsīs, pirms naktsmiera noteikti jādodas naksnīgā ekskursijā lāpu gaismā pa Cēsu ieliņām. Gids uzburs ainiņas no cēsnieku dzīves un pastāstīs neaizmirstamas teikas un nostāstus.

... un tas nebūt nav viss! Cēsīs un apkārtnē ir ļoti daudz, ko redzēt, dzirdēt un izbaudīt . Gaidām ciemos! Lai mācību gads iesākas ar jautrību un vēl ciešāk saliedē Tavu klases kolektīvu!

Plašāka informācija par ekskursijām, programmām un īpašajiem piedāvājumiem: Cēsu Tūrisma informācijas centrs, Pils laukums 9, Cēsis, T: 64121815, 28318318, http://www.tourism.cesis.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Liepupes muiža
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40349293sec.